Pasitaisė po pirmo kėlinio

Ketvirtadienį lietuviai draugiškose rungtynėse Vilniuje antrąkart įveikė Minsko „Junost“ (Baltarusija) klubo jaunimo komandą. Prieš dieną laimėję pirmą mačą 5:3, šįkart šeimininkai pranoko varžovus 7:3, nors susitikimo pradžioje atsiliko 1:2.

„Pirmame kėlinyje nebuvau patenkintas komanda – žaidėme netvarkingai, ledo ritulininkai nevykdė nurodymų. Atlikome tam tikras korekcijas, ir per likusį mačą ekipa jau rungtyniavo taip, kaip ir turėtų“, – po dvikovos sakė S. Borisovas.

„Pirmame kėlinyje tarsi miegojome, bet, vertinant visas rungtynes, parodėme, kad mūsų pasiruošimas čempionatui yra geras“, – pridūrė įvarčiu pasižymėjęs puolėjas Dalius Vaiciukevičius.

Stengiasi nenukabinti nosies

Į Kijeve sekmadienį prasidėsiantį pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyrą lietuviai išvyks šeštadienį.

Dėl traumos namuose bus priverstas likti patyręs puolėjas Šarūnas Kuliešius, kuriam trečiadienio rungtynėse lūžo pirštas.

Primename, kad padėti rinktinei negalės ir Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) Naujojo Džersio „Devils“ klubo puolėjas Dainius Zubrus, susižeidęs praėjusią savaitę.

„Labai gaila, kad traumą gavo Š. Kuliešius – žaisti jis tikrai negalės. O D. Zubraus trauma mums – didžiulė nesėkmė. Jis būtų buvęs rinktinės lyderis. D. Zubrus yra tikra žvaigždė, ryški ne tik Lietuvoje, bet ir NHL“, – apgailestavo S. Borisovas.

„Dainius būtų visiems pakėlęs nuotaiką ir suteikęs daug jėgų. Bet ir be jo stengsimės pasiekti kuo geriausių rezultatų. Nusiminti negalime – toks jau sportas, nuo traumų neapsisaugosi“, – teigė D. Vaiciukevičius.

„Šnipo“ Estijos rinktinėje - nebijo

Pasaulio pirmenybėse Lietuvos komandai teks galynėtis su Ukrainos, Kazachstano, Lenkijos, Estijos ir Didžiosios Britanijos ledo ritulininkais.

S. Borisovas neslėpė, jog jo auklėtiniai negali pasigirti pranašumu prieš būsimus varžovus.

„Didžiausia mūsų problema – turime labai mažai žaidėjų. Komandoje yra vos šeši gynėjai, – pažymėjo treneris. - Mūsų užduotis – žaisti gerai ir kiekviename mače siekti pergalės. Sunku pasakyti, kaip mums seksis, bet galiu pasakyti, kad lengvų rungtynių nebus. Viskas priklausys nuo mūsų pačių. Jei komanda kovos dėl kiekvieno ritulio, viskas bus gerai. Manau, Lietuvos rinktinė moka tai daryti.“

Oficialiai lietuviams keliamas tikslas neužimti paskutinės vietos ir išsilaikyti I divizione. Rinktinės senbuvio D. Vaiciukevičiaus nuomone, didžiausią reikšmę siekiant šio uždavinio turės mačas su kaimyninės Estijos komanda.

Pastarąją ekipą prieš čempionatą ėmė treniruoti buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės strategas Dmitrijus Medvedevas. D. Vaiciukevičius pripažino, kad naujas Estijos vairininkas kaip nuluptus pažįsta Lietuvos ledo ritulininkus, tačiau buvo įsitikinęs, kad tai estams pranašumo nesuteiks.

„Atėjęs į rinktinę S. Borisovas, su savimi atsinešė ir naują taktiką. Jis kur kas labiau akcentuoja gynybą. Nemanau, kad D. Medvedevui pavyks kažką nuspėti, pasinaudoti senomis žiniomis. Taip, individualiai žaidėjus jis puikiai pažįsta, bet dabar mes žaidžiame kitaip nei anksčiau“, – aiškino Elektrėnų „Energijos-Orakulo“ klubo puolėjas.

Balandžio 17-23 d. vyksiančias pirmenybes lietuviai pradės sekmadienį rungtynėmis su lenkais. Praėjusiais metais 3 taškus surinkusi Lietuvos rinktinė šešių komandų turnyre užėmė penktą vietą.

Rinktinės žaidėjų sąrašas

Po dvi dviejų įtemptų savaičių Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės pasiruošimo stovykloje skelbiamas galutinis 22 žaidėjų, vykstančių į Kijevą, sąrašas.

Į pasaulio čempionatą skrenda 19 aikštės žaidėjų ir 3 vartininkai. Rinktinės pagrindą šiemet vėl sudarys Elektrėnų „Energijos-Orakulo“ žaidėjai. Rinktinėje jų 11.

Dėl traumų į pasiruošimo stovyklą negalėjo atvykti 5 žaidėjai, tarp jų ir NHL žaidžiantis D. Zubrus. Dar 2 žaidėjai traumas patyrė stovyklos metu, o 2 ritulininkai į rinktinės stovyklą nepateko.

Lietuvos rinktinės galutinė sudėtis:

Nerijus Dauksevičius (Elektrėnų „Energija-Orakulas“)
Mantas Armalis (Mora IK, Švedija)
Ernestas Kielius (HC Benesov, Čekija)
Arnoldas Bosas („Energija-Orakulas“)
Egidijus Bauba („Swindon Wildcats“, Anglija)
Antonas Korneičiukas („Energija-Orakulas“)
Aurelijus Kriščiūnas („Energija-Orakulas“)
Donatas Kumeliauskas (Arystano „Temirtau“, Kazachstanas)
Darius Lelėnas („Peterborough Phantoms“, Anglija)
Darius Pliskauskas („Slough „Jets“, Anglija)
Pijus Rulevičius („Janesville Jets“, JAV)
Dalius Vaiciukevičius („Energija-Orakulas“)
Povilas Verenis („Energija-Orakulas“)
Laisvydas Rimkus („Energija-Orakulas“)
Andrejus Židkovas („Energija-Orakulas“)
Šarūnas Suchomlinas („Energija-Orakulas“)
Danielius Bogdziulis (Liepojos „Metalurgas“, Latvija)
Petras Nausėda („Energija-Orakulas“)
Justinas Vėželis („Energija-Orakulas“)
Artūras Katulis („Metalurgas“)
Nerijus Ališauskas („Metalurgas“)
Mindaugas Kieras („Basingstoke Bison“, Anglija)

Dėl traumų stovykloje nedalyvavo:

Dovydas Kulevičius („Mulhouse Scorpions“, Prancūzija)
Tadas Kumeliauskas (Arystano „Temirtau“)
Artūras Kuzmičius (Daugpilio „Latgale“, Latvija)
Dainius Zubrus („New Jersey Devils“, NHL, JAV)
Tomas Vyšniauskas („Energija-Orakulas“)

Į rinktinę nepateko:

Aivaras Bendžius („Energija-Orakulas“)
Edgaras Rybakovas („Austin Bruins“, JAV)

Stovyklos metu traumas patyrė:

Šarūnas Kuliešius („Energija-Orakulas“)
Edvinas Stepanavičius („Energija-Orakulas“)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją