Fabio Capello, anksčiau pats žaidęs Turino klube, pasirašė trijų metų kontraktą. Treneris pakeis iš ekipos neseniai pasitraukusį Marcello Lippi (Marčelą Lipį), nors anksčiau kaip galimi kandidatai buvo minimi Didier Deschampsas (Didjė Dešamas) ir Cesare Prandelli (Cezarė Prandelis) .

Capello yra buvęs Italijos rinktinės žaidėjas, atstovavęs šaliai 32 kartus. Praėjusio dešimtmečio pirmoje pusėje kaip treneris per 5 metus jis laimėjo 4 "Serie A" čempionatus su "Milan", o 1994 metais nuvedė juos iki Čempionų lygos aukštumos.

1996 metais treneris persikėlė į Madridą, kur treniravo "Real". Su šiuo klubu Capello laimėjo čempionatą dar tais pačiais metais. Tais pačiais metais pasitraukęs iš Madrido treneris vėl persikėlė į Milaną, vėliau į sostinę, kur treniravo "Roma" bei nuvedė ją iki pat "Serie A" viršaus 2001 metais.

Šiais metais Romos klubas čempionate finišavo antras.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją