Įvarčius pelnė Aurimas Jonkus 2, Šarūnas Beleckas ir Marius Vinikas po 1.

Kitose rungtynėse Rumunijos rinktinė sutriuškino Makedonija 24-1, o bekompromisinė kova tarp Turkijos ir Slovėnijos vandenių, tik paskutinėmis minutėmis, rezultatu 9-8 pergale laido džiaugtis Turkijos jaunimui.

Sekančią varžybų dieną varžybų favoritai Rumunijos vandensvydininkai sutriuškino lietuvius rezultatu 26-6. Įvarčius pelnė Igoris Sklizkovas ir Šarūnass Beleckas - po 2, Aurimas Jonkus ir Julius Goštautas - po 1. Kiti rezultatai: Slovėnija Makedonija 19-9; Turkija-Didžioji Britanija 17-1.

Vakare lietuviai susitiko su Makedonijos rinktine. Šį kartą mūsų vaikinai išėjo į aikštelę pasiruošę nenuvilti gausiai susirikusių sirgalių. Rungtynių eiga buvo labai įtemta, vaikinus kaustė jaudulys, tačiau tai truko neilgai. Nors trečiame kėlinyje rezultatas buvo tik 4-3 Lietuvos rinktinės naudai, tačiau jau ketvirtame kėlinyje pranašumas buvo akivaizdus - laimėta pirmoji pergalė Europos čempionate rezultatu 11-7. Įvarčius pelnė Igoris Skliskovas ir Aurimas Jonkus po 3, Marius Vinikas ir Šarūnas Beleckas po 2 bei Tadas Kivilis 1.

Rumunai po atkaklios kovos nugalėjo turkus 7-5, o slovėnai nesunkiai įveikė Didžiosios Britanijos rinktinę rezultatu 15-4. Šeštadienį mūsų rinktinė susitiko su pajėgia Turkijos ekipa, kuri po Slovėnijos netikėtos pergalės prieš Rumunijos rinktinę 12-11 prarado kelialapį į čempionato finalą. Tai buvo didžiausia turnyro staigmena.

Lietuvos rinktinė sugebėjo pasipriešinti Turkijai tik pirmąjį kėlinį ir net pirmavo 1-0, tačiau meistriškumo skirtumas darė savo. Pralaimėta rezultatu 15-4. Du įvarčius pelnė Šarūnas Beleckas, Igoris Sklizkovas ir Aurimas Jonkus - po vieną.

Kitose šeštadienio rungtynėse Didžiosios Britanijos rinktinė nugalėjo Makedoniją rezultatu 13-7 ir užsitikrino penktą vietą.

Tad finalininkai jau aiškūs - tai Rumunijos ir Slovėnijos rinktinės.

Na, o sekmadienį - paskutinę čempionato dieną - Lietuvos rinktinė susitiko su Slovėnijos komanda ir nusileido savo galingesniems varžovams 2-22. Garbės įvarčius pelnė Jonas Mažeika ir Rimantas Jakutis - po 1.

Kitose paskutinės dienos varžybose Rumunijos rinktinė nugalėjo Didžiosios Britanijos komandą 18-6, o Turkija sutriuškino Makedoniją 22-0.

Taigi galutinė Europos jaunimo čempionato atrankos varžybų turnyrinė lentelė atrodo taip:

1.Rumunija 12 tšk. /finalininkė/
2.Slovėnija 12 tšk. /finalininkė/
3.Turkija 12 tšk.
4. Didžioji Britanija 6 tšk.
5. Lietuva 3 tšk.
6. Makedonija 0 tšk.

Finalinės varžybos vyks rugsėjo mėnesį Kroatijoje, Rijekos mieste.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją