Alytaus „Almeidos-Stronglasas“ ekipai, po triuškinančio pirmojo susitikimo 34:22 (19:10) Klaipėdoje, nepavyko atsigauti ir tinkamai pasirodyti atsakomajame mače.

Pirmąjį kėlinį pralaimėję Alytaus rankininkai (8:13) „Žemaitijos-Dragūno“ ekipai, antrajame kėlinyje taip pat nusileido savo aponentams. Antrojoje rungtynių dalyje skirtumas tarp komandų buvo išaugęs net iki 10 įvarčių, bet vėliau puikaus L. Paliušio žaidimo dėka rezultatas sušvelnintas iki 5 įvarčių.

Rungtynės baigėsi rezultatu 23:28 Klaipėdos „Žemaitijos-Dragūno“ naudai. Laimėjusi seriją 2:0 uostamiesčio komanda pateko į Lietuvos rankinio lygos finalą, kuriame bandys apginti čempionų vardą prieš Kauno „Lūšies“ komandą.

"Iki pirmojo kėlinio vidurio žaidėme apylygį žaidimą, bet vėliau varžovai pasinaudoję mūsų klaidomis greitai rezultatą padidino ir laimėjo kėlinį 5 įvarčių skirtumu. Antrajame kėlinyje rezultatas šoktelėjo dar aukščiau, tačiau baigiantis rungtynių laikui pavyko jį sušvelninti. Šiose rungtynėse pilna jėga negalėjo žaisti traumą gavęs Rokas Lastauskas ir komandos lyderis Gintautas Adamkevičius, šių žaidėjų didesnės pagalbos mums labai trūko. Kovoje dėl trečiosios vietos, Vilniaus „HC Vilnius“ komandai kibsim į atlapus ir tikiu, kad mums pavyks išplėšti pergalę. Manau, kad finale po sunkios kovos turėtų laimėti Klaipėdos „Žemaitijos-Dragūnas“, - po rungtynių sakė Linas Paliušis, Alytaus „Almeida-Stronglasas“ komandos žaidėjas.

"Žaidėme tokį žaidimą, kokį geriausiai mokame ir išpildėme tai ką buvome susitarę. Jautėsi, kad šiame cikle mūsų komanda buvo tiek fiziškai, tiek taktiškai pranašesnė, mes Alytaus komandai nepalikome jokių šansų pasiekti pergalės. Kalbėdami apie priešininkus finale, galiu pasakyti, kad kauniečiai savo žaidimu įrodo, kad jų komanda įgauna vis geresnę formą, manau bus sunku su jais žaist, bet tikiu, kad pavyks mums apginti čempionų vardus", - sakė Remigijus Vaičikauskas, Klaipėdos „Žemaitijos-Dragūno“ komandos žaidėjas.

Alytaus „Almeida-Stronglasas“: Tomas Dvareckas po 5, Ramūnas Kalendauskas 5/2, Linas Paliušis 4, Kęstutis Bujanauskas 3, Justinas Šilalė 2, Šarūnas Sakalauskas, Mindaugas Visalga ir Mindaugas Milius po 1, Gintautas Adamkevičius 1/1.

Klaipėdos „Žemaitijos-Dragūnas“: Remigijus Vaičikauskas 11/2, Gražvydas Juška 5/1, Justinas Riauba 4, Karolis Stropus 3, Benas Petreikis 2, Darius Jasinskas, Jonas Truchanovičius ir Gediminas Vaitkus po 1.

Įtempta ir permaininga dvikova vyko ir kitoje pusfinalio poroje, kur Vilniaus „HC Vilnius“ bandė palaužti vis stipresnį ir brandesnį žaidimą demonstruojančią Kauno „Lūšies“ ekipą.

Vilniečiai puikiai suprasdami, kad nėra kur trauktis pirmajame kėlinyje rezultatyviai ir drausmingai sužaidę, įgijo 3 įvarčių pranašumą(14:17), kuris leido komandai tikėtis lengvesnės kovos antrajame kėlinyje.

Po didžiosios pertraukos scenarijus pasikeitė Vilniaus „HC Vilnius“ nenaudinga linkme. Vilniečiai klupo „Lūšies“ gynyboje, o V.Drevinsko ir S.Katkevičiaus tandemas tapo nesustabdomu. Po finalinės rungtynių sirenos 35:33 pergalę švęsdami Kauno „Lūšies“ komandos žaidėjai keliaują į finalą, kuriame su čempionų vardus ginančia Klaipėdos „Žemaitijos-Dragūno“ ekipa bandys rimtai susikibti ir rankinio aistruoliams padovanoti gražią ir įdomią rankinio finalinę šventę.

Kauno “Lūšis“: Vaidas Drevinskas 12, Saulius Katkevičius 8, Mindaugas Mažeika ir Egidijus Morkūnas po 5, Petras Očikas 4/1, Egidijus Mankus 1.

Vilniaus HC „Vilnius“: Marius Panavas 9/2, Evaldas Veidas ir Paulius Verbickas po 6, Kostas Plaušinaitis 4/2, Kęstutis Lapinskas 3, Laurynas Palevičius 2, Marius Baranauskas, Tadas Padolskis ir Jonas Petrikėjevas po 1.