„Inter“

Madų sostine tituluojamo Milano klubo žaidėjai, kurie praėjusį sezoną, su treneriu Jose Mourinho priešakyje, triumfavo „Serie A“ čempionate, Italijos taurėje („Coppa Italia“) ir Čempionų lygoje, šiemet tikisi apginti čempionų vardą.

Italijos pirmenybėse milaniečiams kol kas sekasi gana gerai. Pirmą sezono dalį, vadovaujama Rafaelio Benitezo, komanda žaidė tikrai prastai, bet per Kalėdas treneriu tapus brazilui Leonardo, rezultatai ir žaidimas ėmė gėrėti.

Sekmadienį „Inter“ ekipos futbolininkai patyrė skaudų smūgį. Jie rezultatu 0:3 pralaimėjo savo amžiniems priešams „Milan“ klubui ir dabar nuo jų atsilieka jau penkiais taškais.

Šiuo metu „Nerazzurri“ savo sąskaitoje turi 60 taškų ir rikiuojasi trečioje turnyro lentelės vietoje. Pirmoje, su 65 taškais, įsitaisęs „Milan“ klubas, o antroje, aplenkę „Inter“ ekipą, su 62 taškais rikiuojasi „Napoli“ futbolininkai.

„Inter“ prieš Vokietijos klubus savo aikštėje iš viso yra kovojęs 16 kartų. Per šias rungtynes iškovota 10 pergalių, vieną kartą sužaista lygiosiomis ir patirti penki pralaimėjimai. Beje, verta paminėti, jog milaniečiai savo aikštėje pralaimėjo tik vieną iš aštuonių paskutinių rungtynių Čempionų lygoje.

Italijos čempionų gretose rimčiau traumuotų pagrindinės sudėties žaidėjų būti neturėtų. Diego Milito, Christianas Chivu ir Andrea Ranocchia, kurie gydėsi sužalojimus, veikiausiai žais starto sudėtyje.

Komandos vyriausiasis treneris Leonardo prieš rungtynes kalbėjo:

„Žinau, kad „Schalke“ ekipai nacionaliniame čempionate sekasi ne per geriausiai, tačiau mes negalime jos nuvertinti. Čempionų lygos ketvirtfinalį ji pasiekė ne sėkmės dėka. Šis klubas puikiai tvarkosi ir be kelių traumuotų žaidėjų, puikiai varijuoja sudėtimi, ką jie įrodė Vokietijos taurės turnyre“.

„Jų gretose esantis Raulis yra tarsi jų gero žaidimo Čempionų lygoje simbolis. Jis yra vienas geriausių futbolininkų istorijoje. Raulis pasirinko palikti Madrido „Real“ ir išvykti į kitą šalį, tačiau joje jis įrodo esąs tikru lyderiu“.

„Iškovodami pergalę prieš Miuncheno „Bayern“ ekipą ir į ketvirtfinalį patekdami būtent taip, mes parodėme, jog niekada nepasiduodame. Norime ir toliau išlikti tokiais ir nekreipti dėmesio į tai, jog sekmadienį pralaimėjome Milano miesto derbį. Gerbiu visą kritiką, kurios susilaukiau. Būdamas treneriu dar niekada nelaimėjau Čempionų lygos rungtynių namuose, todėl tikiuosi, jog taip įvyks“, - teigė Leonardo.

„Schalke“

"Schalke 04" futbolininkai
Praėjusį sezoną Vokietijos pirmenybėse antrą vietą užėmęs „Schalke“ klubas šį sezoną savo nacionaliniame čempionate tikrai nežiba. Tuo tarpu kituose turnyruose vaizdas visiškai kitoks, nes tiek UEFA Čempionų lygoje, kur nukeliauta iki ketvirtfinalio, tiek Vokietijos taurės („DFB Pokal“) turnyre, kur patekta į finalą.

Šiuo metu Gelzenkircheno klubas Vokietijos pirmenybėse savo sąskaitoje turi tik 33 taškus ir kartu su Brėmeno „Werder“ futbolininkais dalinasi vos 11-12 pozicijas.

Nuo lyderių Dortmundo „Borussia“ ekipos atsiliekama net 32 taškais.

Į Italiją „Schalke“ futbolininkai vyksta geros nuotaikos. Penktadienį „Bundesliga“ čempionate jie išvykoje 2:0 nugalėjo Hamburgo „St. Pauli“ ekipą. Tiesa, verta paminėti, jog šios rungtynės buvo, galima sakyti, nutrauktos dėl į šoninį teisėją mesto alaus bokalo.

Visgi Gelzenkircheno komanda, vykstančią į Italiją, turėtų neraminti faktas, jog kol kas per visą istoriją prieš italų ekipas jai žaisti sekėsi ne per geriausiai. Per keturias rungtynes Italijoje iškovota viena pergalė ir patirti trys pralaimėjimai.

Christophas Metzelderis praėjusią savaitę susilaužė nosį, bet gali pasirodyti aikštėje su specialia kauke. Dėl traumų žaisti negalės Klaas-Janas Huntelaaras, Christophas Moritzas ir Christianas Panderas. Taip pat gali nerungtyniauti Mario Gavranovičius ir Peeras Kluge.

Komandos strategas Ralfas Rangnickas prieš rungtynes kalbėjo optimistiškai.

„Kelios pastarosios savaitės mūsų komandai buvo nelengvos, tačiau pastarosiomis dienomis ekipa šauniai dirba. Manau, kad tai matėsi mūsų paskutinėse rungtynėse, tačiau šiandien laukia visiškai kitokia dvikova.

Dėl savo aistruolių stengsimės pasirodyti kuo geriau. Mačiau, kaip „Inter“ klubas pralaimėjo Milano derbį ir supranti, kad dabar jiems nelengva. Jų fanai buvo labai nusiminę, bet komanda tikrai atlaikys šį smūgį. Kad ir kaip ten bebūtų, turime susitelkti ties savo reikalais ir pasistengti pasiekti gerą rezultatą.

Atvykau į „Schalke“ klubą prieš dešimt dienų. Prieš šias rungtynes turiu dar pastudijuoti savo paties komandą. Praėjusį penktadienį mano žaidėjai tikrai gerai pasirodė ir įrodė, kad gali išpildyti mano prašymus. Ruošiamės šiandienos rungtynėms nuo šeštadienio, bet mes vis dar turime paanalizuoti „Inter“ žaidimą. Svarbiausia, kad daugiau galvotume apie save, o ne apie varžovus“, - teigė R. Rangnickas.

Paskutiniai penki „Inter“ rezultatai:

„Milan“ 3 – 0 „Inter“
„Inter“ 1 – 0 „Lecce“
Miuncheno „Bayern“ 2 – 3 „Inter“
„Brescia“ 1 – 1 „Inter“
„Inter“ 5 – 2 „Genoa“

Paskutiniai penki „Schalke“ rezultatai:

„St. Pauli“ 0 – 2 „Schalke“
Leverkuzeno „Bayer“ 2 – 0 „Schalke“
„Schalke“ 2 – 1 Frankfurto „Eintracht“
„Schalke“ 3 – 1 „Valencia“
„Stuttgart“ 1 – 0 „Schalke“

Prognozuojama „Inter“ starto sudėtis (4-3-1-2): Julio Cesaras, Maiconas, Ranocchia, Chivu, Zanetti, Stankovičius, Cambiasso, Thiago Motta, Sneijderis, Milito, Eto’o.

Prognozuojama „Schalke“ starto sudėtis (4-4-2): Neueris, Uchida, Hoewedes, Metzelderis, Sarpei'jus, Jurado, Matipas, Draxleris, Farfanas, Raulis, Edu.