Mėgina pasinaudoti lietuvių problemomis

RFSP vadovybė nenuleidžia rankų ir visais įmanomais būdais mėgina perkalbėti kolegas iš Lietuvos, trukdančius į Rusiją išvykusiai D. Rimšaitei apsivilkti šios šalies penkiakovininkų rinktinės aprangą.

DELFI žiniomis, V. Aminovo ausis pasiekė kalbos apie sunkumus, su kuriais treniruodamiesi tėvynėje susiduria geriausi Lietuvos penkiakovininkai. Esą po to, kai Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) surengtame aukcione buvo parduotas garsusis žirgas Belfastas, Vilniuje sportuojantys atletai negali visaverčiai ruoštis jojimo rungčiai, nes jiems trūksta treniruotų sportinių žirgų.

DELFI jau rašė, kad keturiolikos metų Hanoverio veislės žirgą Belfastą, kuriuo praeityje jodinėjo olimpinių žaidynių prizininkai Edvinas Krungolcas ir Andrejus Zadneprovskis, praėjusį sausį už 1 tūkst. litų įsigijo Žirgų globos asociacija. Traumų ir amžiaus nukamuotas žirgas sportui buvo nebetinkamas.

Maskva lietuvių problemas traktavo kaip galimybę laimėti laisvę D. Rimšaitei. Šaltinių teigimu, atvykęs į Lietuvą V. Aminovas leido LŠPF vadovams suprasti, kad, jei tik šie pakeistų savo poziciją dėl 23-ejų sportininkės, RFSP lietuviams „akimirksniu parūpintų tiek žirgų, kad ant jų galėtumėte susodinti visus savo šalies penkiakovininkus, ir dar liktų“.

Esą V. Aminovas kalbėjęs apie dešimtis geriausių veislių sportinių žirgų, rinkoje kainuojančių milžiniškus pinigus.

Be to, RFSP prezidentas žadėjo įvairių nuolaidų, pavyzdžiui, rengiant treniruočių stovyklas Rusijoje. V. Aminovas pabrėžė, kad geresnio pasiūlymo lietuviai gali ir nesulaukti.

Nusprendė pasiderėti

Nors rusų iniciatyva LŠPF vadovų pernelyg nesužavėjo, pastarieji svečius išlydėjo galutinio savo atsakymo dar nepateikę.

„Pagalvojome, o kodėl nepasiderėjus, juk nieko neprarasime. Taip rusams ir pasakėme: jeigu jau tokie dosnūs, duokite dar ir špagų, lazerinių pistoletų“, – DELFI pasakojo LŠPF generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Primename, kad anksčiau tiek LŠPF, tiek Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovai griežtai atmetė galimybę patenkinti rusų pageidavimus ir atverti D. Rimšaitei kelią į šios šalies penkiakovininkų rinktinę.

Vasario pradžioje Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės federacija (UIPM) nusprendė, kad D. Rimšaitė tebėra Lietuvos sportininkė ir šiais metais negali atstovauti Rusijai svarbiausiose tarptautinėse varžybose. Durys D. Rimšaitei uždarytos ir į 2012 metų Londono olimpines žaidynes, mat LTOK neketina suteikti atletei teisės olimpiadoje atstovauti kitai valstybei.

Praėjusių metų pabaigoje slapta į Maskvą išvykusi ir norą atstovauti Rusijai pareiškusi D. Rimšaitė vasarį ištekėjo už neįvardijamo Rusijos piliečio, kuris taip pat yra penkiakovininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją