„Kol kas K. Šleiva nebuksuoja. Turnyre jis keturis priešininkus arba guldė ant menčių, arba laimėdavo aiškia taškų persvara. Tenka vyrą gesinti, kad neperdegtų iki pagrindinių šių metų varžybų – Europos (Lenkijoje) ir pasaulio (Vengrija) jaunių čempionatų“, - pasakoja rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas.


Klaipėdietis Mantas Knystautas nenugalimas buvo tarp sunkiasvorių. Trenerio Artūro Ševelkovo auklėtinis įveikė keturis varžovus ir iškovojo aukso medalį svorio kategorijoje iki 100 kilogramų.

„Mantas stabiliai kovojo, nesunkiai įveikė Baltarusijos lyderius Sergejų Jakuševičių ir Aleksandrą Mročko. Mantas ryžtingai seka savo bendraklubio, Europos jaunimo čempionato prizininko Artūro Jankausko pėdomis“, - uostamiesčio atletą giria O. Antoščenkovas.

Svorio kategorijoje iki 85 kilogramų nugalėjo Romas Fridrikas.

„Visaginietis puikiai įvaldęs technišką stilių. Su nekantrumu lauksiu rimčiausių varžybų ir lauksiu iš Romo padorių rezultatų. Jis jau subrendęs iššūkiams“, - pasakojo imtynininko Romo treneris Vitalijus Nagovicinas.

Gerai kovojo Norbertas Marma (76 kg), kuris tarp dvylikos dalyvių užėmė antrą vietą.

„Stebina Norberto nestandartiniai metimai per dubenį. Be to, jis gerai dirba stovėsenoje, gana brandžiai kovoja parteryje. Trenerio Sauliaus Liaugmino auklėtinis sparčiai tobulėja ir drąsiai veržiasi į šalies jaunių rinktines duris“, - apie kaunietį kalbėjo O. Antoščenkovas.

Varžybose dalyvavo 158 atletai iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Lietuvos.

Imtynininkas J.Rudavičius Latvijoje užėmė trečią vietą

Rygoje vyko XIV V .Freidenfeldo tarptautinis laisvųjų imtynių jaunimo turnyras. Svorio kategorijoje iki 120 kilogramų trečią vietą iškovojo Jonas Rudavičius iš Pagėgių. Trenerių Antano Merkevičiaus ir Zenono Komskio auklėtinis pralaimėjo nugalėtojui Šamiliui Šavajevui (0:2/0:7) iš Rusijos, o dėl trečios vietos įveikė imtynininką turką Fatihą Yasarli (5:0).

Svorio kategorijoje iki 60 kilogramų penktą vietą iškovojo raseiniškis Titas Grišius (treneris Valdas Grišius ), įveikęs vokietį Williamą Stierą (4:1/7:0) ir Latvijos imtynininką Ričardą Avakovsą (6:0/3:0).

Dėl išėjimo į finalą Titas pralaimėjo praeitų metų pasaulio čempionato prizininkui Tengizui Čiočašviliui (0:5/0:2) iš Gruzijos. Kovoje dėl trečios vietos raseiniškiui teko pripažinti Europos čempionato antros vietos laimėtojo Aleksanderio Semisorowo (0:5/0:8) iš Vokietijos pranašumą.

Klaipėdietis Paulius Zaicevas (treneris Olegas Voitechovskis) svorio kategorijoje iki 66 kilogramų liko devintoje vietoje. Paulius laimėjo prieš Latvijos imtynininką Edgarą Spurinšą (7:1/7:4), tačiau antroje imtyje pralaimėjo gruzinui Davidui Gelagašviliui (7:0/7:0).

Turnyre kovojo 72 imtynininkai iš 9 valstybių. Turkai ir vokiečiai į šias varžybas delegavo po dvi komandas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją