Čempionu individualios katos rungtyje tapo Adomas Slušnys, Greta Jankauskaitė užėmė antrąją vietą kumitė rungtyje, o bronzos apdovanojimais pasipuošė Hermis Dranevičius (kata) ir Mantas Cibulskis (kumitė).

Dar keletas vilniečių liko prie pat apdovanojimų pakylos. Domantui Gabaliui (kata) pritrūko sėkmės kovojant mažajame finale, 5-8 vietomis katos ir kumitė rungtyse su varžovėmis pasidalijo Konstancija Ambrazaitė, tokia pat pozicija tenkinosi ir Justas Jurgelaitis (kata), už nugaros palikęs net 65 varžovus.

Ne itin sėkmingas startas kumitė rungtyje buvo daugkartinei Lietuvos čempionei, 2009 m. Europos čempionato bronzos medalio laimėtojai Dovilei Aladaitytei. Ji pirmoje kovoje taškais pralaimėjo varžovei iš Lenkijos ir iškrito iš tolimesnių startų.

„Iš šio pralaimėjimo labai daug pasimokiau ir tikrai padarysiu išvadas ruošdamasi svarbiausiems šių metų startams“, - žadėjo sportininkė.

Lietuvos tradicinės karatė asociacijos prezidentas, „Lūšies“ įkūrėjas Giedrius Dranevičius savo sportininkų rezultatais liko patenkintas.

„Šios varžybos didelių staigmenų nepateikė. Buvo sportininkų iš kurių tikėjausi aukštesnio rezultato, tačiau varžybos yra varžybos – reikalinga ir sėkmė, ne vien aukštas meistriškumas.

Turnyras Vroclave – vienos iš aukščiausio lygio vaikų ir jaunimo varžybų Europoje. Ypatingai stiprus lenkų jaunimas. Ankščiau matydavosi viena kita žvaigždutė, o dabar visi pogrupiai kovojo kaip lygūs su lygiais. Bendravau su Lenkijos jaunimo rinktinės treneriu Andrzejumi Maciejewskiu, jis minėjo, kad šiuo metu turi virš 100 lygiaverčių sportininkų, konkuruojančių dėl vietų Lenkijos tradicinės karatė jaunimo rinktinėje. Taip pat labai stiprūs kovotojai atvyko iš Ukrainos ir Čekijos. Parvežėme keletą medalių, įgijome daug patirties, tikimės ja pasinaudoti ir puikiai pasirodyti Lietuvos čempionate“, – kalbėjo G. Dranevičius.

Lietuvos tradicinės karatė sportininkai jau balandžio 2-ąją išmėgins jėgas turnyre „Samurajaus taurė“, o balandžio 14–17 dienomis mūsų šalyje viešės vienas geriausių tradicinė karatė mokytojų Europoje Wlodzimierzas Kwiecinskis (7 danas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją