„Real“ pirmą kartą per septynerius metus pateko į ketvirtfinalį. Atsakomoje aštuntfinalio dvikovoje su „Lyon“ pirmas kėlinys vyko apylygėje kovoje - madridiečiai daugiau puolė, bet varžovai pavojingai kontratakavo. Į 21-ą ir 25-ą minutę „Lyono“ futbolininkų išpuolius pavojingu smūgiu 27-ą minutę atsakė Cristiano Ronaldo.

37-ą minutę „Real“ klubo kairysis gynėjas Marcelo sužaidė „sienelę“ su C. Ronaldu, įsiveržė į varžovų baudos aikštelę, ten suklaidino kelis oponentus ir įmušė gražų pirmą įvartį - 1:0.

Antrame kėlinyje, 66-ą minutę, po derinio Marcelo - Karimas Benzema, prancūzas įmušė antrą įvartį į tautiečių iš Liono vartus - 2:0.

76-ą minutę svečių vartininką Hugo Llorisą trečią kartą nuginklavo argentinietis Angelas Di Maria - 3:0.

Pirmas mačas Prancūzijoje baigėsi lygiosiomis 1:1.

Kitame mače „Chelsea“ futbolininkams reikėjo namie tik išsaugoti solidų dviejų įvarčių pranašumą, įgytą Danijos sostinėje prieš sąlyginai kuklų „Kobenhavn“ klubą.

Pirmame kėlinyje aktyvesni buvo aikštės šeimininkai, bet Francko Lampardo, Ashley Cole'o, Jurijaus Žirkovo, Didier Drogba ir Nicolas Anelka smūgiai tikslo nepasiekė.

Antrame kėlinyje vėl dažniau puolė „Chelsea“ futbolininkai, bet įvarčių pelnyti taip ir nesugebėjo - lygiosios - 0:0. „Mėlynieji“ savo aikštėje pralaimėjo vos kartą per pastaruosius 26 Čempionų lygos mačus.

Rezultatai:

„Real“ 3 - 0 „Lyon“ (pirmas mačas - 1:1)

37' Marcelo [1 - 0]
66' Karim Benzema [2 - 0]
76' Angel Di Maria [3 - 0]

„Chelsea“ 0 - 0 „Kobenhavn“ (pirmas mačas - 2:0)

Ketvirtfinalių burtai bus traukiami penktadienį.

Vietas stipriausio Europoje futbolo turnyro ketvirtfinalyje anksčiau užsitikrino „Barcelona“ (Ispanija), Donecko „Šachtar“ (Ukraina), Gelzenkircheno „Schalke 04“ (Vokietija), Londono „Tottenham Hotspur“ (Anglija), Milano Inter (Italija) ir „Manchester United“ (Anglija) komandos.

2010-2011 metų UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės gegužės 28 dieną Vemblio stadione Londone.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją