„Bayern“ futbolininkai laimėjo pirmą mačą „San Siro“ stadione 1:0, o aštuntfinalio antroje dvikovoje „Inter“ pirmi įsiveržė į priekį, kai jau 4-ą minutę Samuelis Eto'o įmušė pirmą įvartį. Tiesa, reikėtų pažymėti, kad kamerūnietis buvo ties nuošalės riba.

Bavarai greitai atsitiesė. 21-ą minutę po Arjeno Robbeno smūgio „Inter“ klubo vartininkas Julio Cezaras atmušė kamuolį prieš save ir pirmas suskubęs Mario Gomezas išlygino rezultatą 1:1.

Dar po 10 minučių Thomas Muelleris persvėrė santykį aikštės šeimininkų naudai - 2:1.

Kėlinio pabaigoje „Bayern“ futbolininkai turėjo dar dvi šimtaprocentes progas, bet jų neišnaudojo. Vieną kartą italus išgelbėjo virpstas, o antrą A. Robbenas iš arti nepataikė į vartus.

Antrame kėlinyje iniciatyvą perėmė „Inter“ futbolininkai. 63-ą minutę per kontrataką Wesley Sneijderis smūgiu iš už baudos aikštelės ribų išlygino rezultatą 2:2, o 88-ą minutę Goranas Pandevas įmušė trečią ir pergalingą įvartį 3:2. Nors bendras dviejų mačų rezultatas lygus 3:3, italai pateko į ketvirtfinalį dėl trijų įmuštų įvarčių išvykoje. S. Eto'o abiem įvarčiams atliko rezultatyvius perdavimus.

„Inter“ į vartų plotą pataikė tik tris kartus ir pelnė tris įvarčius (bavarai - devynis), tačiau italai šiek tiek ilgiau kontroliavo kamuolį.

Kitame mače Mančesteryje vietos „United“ komanda daug aktyviau pradėjo žaidimą su „Marseille“ klubu ir tai pasiteisino. Derinį pradėjo Nani, pratęsė Wayne'as Rooney, o baigė skersavimą „uždaręs“ Javieras Hernandezas - 1:0.

Antro kėlinio viduryje „Manchester United“ klubas klubas surengė dar vieną rezultatyvią ataką ir J. Hernandezas pasiekė antrą įvartį. Šįkart meksikiečiui asistavo po keitimo aikštėje pasirodęs Antonio Valencia ir Ryanas Giggsas.

Marselio futbolininkams pavyko sušvelninti rezultatą tik pačių aikštės šeimininkų pastangomis, kai įvartį į savo vartus įsimušė gynėjas Wesas Brownas - 1:2. Prancūzams tai atgaivino viltį, tačiau anglai sėkmingai baigė mačą.

„United“ ilgiau kontroliavo kamuolį (57 proc. prieš 43 proc.) ir dažniau smūgiavo į vartų plotą (8 - 3).

Galutinė „Manchester United“ klubo pergalė 2:1 ir jie iškopė į ketvirtfinalį.

Rezultatai:

„Bayern“ 2 - 3 „Inter“ (pirmas mačas 1:0)

4' Samuel Eto'o [0 - 1]
21' Mario Gomez [1 - 1]
31' Thomas Muller [2 - 1]
63' Wesley Sneijder [2 - 2]
88' Goran Pandev [2 - 3]

„Manchester United“ 2 - 1 „Marseille“ (pirmas mačas 0:0)

5' Javier Hernandez [1 - 0]
75' Javier Hernandez [2 - 0]
82' Wes Brown [2 - 1] („Man. Utd“, į savus vartus)

Trečiadienį vyks dar du aštuntfinalių atsakomieji susitikimai tarp Madrido „Real“ (Ispanija) ir „Lyon“ (Prancūzija) klubų, bei Londono „Chelsea“ (Anglija) ir „Copenhagen“ (Danija) ekipų.

Ketvirtfinalių burtai bus traukiami penktadienį.

Vietas stipriausio Europoje futbolo turnyro ketvirtfinalyje anksčiau užsitikrino „Barcelona“ (Ispanija), Donecko „Šachtar“ (Ukraina), Gelzenkircheno „Schalke 04“ (Vokietija) ir Londono „Tottenham Hotspur“ (Anglija) komandos.

2010-2011 metų UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės gegužės 28 dieną Vemblio stadione Londone.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją