„Atsižvelgėme į federacijų pastebėjimus ir nustatėme pereinamąjį laikotarpį – iki liepos mėnesio surinkti reikiamus sportininkų duomenis, pasirašyti sutartis su bankais. Kartu, siekdami išspręsti atsiskaitymo su jauniausiais sportininkais problemą, taip pat įmanomai sumažinti atsiskaitymo kortelėmis kaštus kreipėmės į Lietuvos bankų asociaciją ir sulaukėme palankių sprendimų bei siūlymų“, – sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Pasak jo, įsigaliojus nuostatai, jog dienpinigiai ir maistpinigiai sportininkams mokami pavedimu, o ne grynaisiais pinigais, galiausiai bus įmanomai skaidriai sutvarkyta valstybės lėšų paskirstymo apskaita.

„Tikiuosi, kad visi sportininkai pajus realų pokytį. Be to, sportuojantiems vaikams pinigai kortelėje bus saugesni – jų negalės pamesti“, – sakė K. Rimšelis.

Lietuvos bankų asociacijos prezidento Stasio Kropo teigimu, asociacija pritaria ir palaiko visas iniciatyvas, skatinančias elektroninę bankininkystę. Šiuo metu jau šeši bankai yra pasirengę pateikti konkrečius pasiūlymus dėl sąskaitų atidarymo, lėšų pervedimo, kortelių išdavimo sąlygų.

Asociacijos rašte departamentui teigiama, jog visi bankai yra pasirengę užtikrinti nemokamą atsiskaitymą mokėjimo kortelėmis, dauguma bankų – ir nemokamą lėšų litais įskaitymą iš Finansų ministerijos sąskaitos į organizacijų sąskaitas bei grupinių pavedimų vykdymą palankiomis sąlygomis. Be to, bankai turi galimybę pasiūlyti reikiamus techninius sprendimus banko sąskaitos valdymui ar grupinių pavedimų atlikimui „vieno mygtuko paspaudimu“.

Atsižvelgiant į tai, jog sportuojantys vaikai taip pat gauna maistpinigius ir dienpinigius, bankai yra pasiruošę atidaryti sąskaitas sportuojantiems asmenims nuo 7, kai kurie – nuo 8 metų. Naudojantis debetine kortele galimas nemokamas tam tikros lėšų sumos išgryninimas bankomatuose.

Kita vertus, federacijoms, dienai ar dviems vežančioms dideles vaikų grupes į varžybas, nebūtina maistpinigius mokėti pavedimu – kaip ir iki šiol, jos turi galimybę suorganizuoti bendrą grupės maitinimą ir atsiskaitant už panaudotas lėšas pateikti sąskaitą–faktūrą.

Nuostata dėl atsiskaitymo negrynaisiais pinigais departamento generalinio direktoriaus įsakymu įtvirtinta naujame Valstybės biudžeto lėšų skyrimo, naudojimo ir atsiskaitymo už panaudotas lėšas tvarkos apraše, jai šiais metais pritarė Nacionalinė kūno kultūros ir sporto taryba.

Šiuo metu departamento užsakymu atliekamas 20–ties federacijų veiklos patikrinimas, siekiant įvertinti biudžeto lėšų naudojimo teisingumą ir teisėtumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją