Pergalę iškovojusios komandos puolėjas W. Rooney, prabėgdamas pro „Wigan“ ekipos saugą Jamesą McCarthy, šiam smogė alkūne į galvą, tačiau netoliese buvęs teisėjas pražangos neužfiksavo ir anglui jokios kortelės neparodė.

„Anglijos futbolo asociacija (FA) gali ištirti šį incidentą Drausmės komitete. Yra įmanoma pakoreguoti teisėjo sprendimą, jei jis futbolininkui neparodė geltonos ar raudonos kortelės“, - teigė FIFA prezidentas.

Jei nacionaliniuose čempionatuose egzistuoja koks nors smurtas, futbolo asociacija gali į tai kištis ir nubausti žaidėją. Tačiau sprendimus turi priimti tam tikri asmenys“, - toliau kalbėjo S. Blatteris.

Į tokius FIFA prezidento komentarus Anglijos FA direktorius Steve‘as Bernsteinas prieštaravo.

„Pagal FIFA taisykles, jei rungtynių teisėjas matė incidentą, kas tikrai buvo šiose rungtynėse, FA neturi teisių kištis ir bausti futbolininko. Visur yra išimčių, tačiau nusprendus imtis išimčių, tai būtų neteisinga kitų panašių incidentų atžvilgiu“.

Nepaisant to, S. Blatteris liko prie savo ankstesnės nuomonės.

„Visi nusipelnė teisingumo. Pagarba prasideda nuo savidrausmės. Būtent to mes iš futbolininkų ir reikalaujame jau nuo mažens. Kuo aukštesnės tavo pareigos, tuo didesnė tavo atsakomybė. Tie, kurie yra įtakingi turi būti atsakingi už žemiau esančiuosius. Toks yra gyvenimo principas“, - baigė S. Blatteris.