„Gaila, kad savo žiūrovų akivaizdoje teko pripažinti skaudų pralaimėjimą. Manau, kad mūsų komanda atsigaus po šio patirto pralaimėjimo ir atsakomosiose rungtynėse įrodys savo pranašumą. Gynyboje pritrūkome drausmės, todėl ir sunkiai sekėsi apsiginti, taip pat didesnės pagalbos iš vartininkų, o puolime tikslių tolimų metimų. Šios pagrindinės priežastys ir lėmė varžovų pranašumą“, - sakė „VHC Šviesa“ komandos krašto puolėjas Mindaugas Sukackas.

Komanda puikiai išpildė trenerio nurodymus: pavyko sustabdyti vilniečių greitą žaidimą, patys išnaudojome susikurtas progas, padarėme nedaug klaidų. Taip pat prie pergalės prisidėjo ir puikus komandos vartininkų žaidimas, jie šiose rungtynėse ypač svarbiais momentais atrėmė sudėtingus varžovų metimus“, mačą komentavo „Lūšies“ komandos krašto puolėjas Mindaugas Mažeika.

Kitame susitikime Kauno „Granito-Gajos-Kario” vyrai po labai įtemptos kovos 28:27 (15:16) nugalėjo Vilniaus HC „Vilnius“ ekipą bei pateikė rimtą paraišką žaisti pusfinalyje.

Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ir Šiaulių „Universiteto-Diringos“
rungtynes Dzūkijos sostinėje stebėjo daugiau nei tūkstantis rankinio aistruolių. Aktyviai palaikomi žiūrovų „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai po permainingos ir sunkios kovos rezultatu 29:25 (13:16) padovanojo savo aistruoliams gražią ir labai svarbią pergalę.

„Šiaulių komanda pirmavo iki antro kėlinio dešimtos minutės, bet didelio noro ir susikaupimo dėka, mums pavyko rungtynių eigą nurverti į savą puse. Daug prie pergalės prisidėjo puikus vartininko R. Cipkaus, kuris atrėmė net keturis 7 metrų baudinius, žaidimas. Manau, kad ir Šiauliuose pavyks pasiekti pergalę“, kalbėjo „Almeidps-Stronglaso“ žaidėjas Mindaugas Visalga.

„Pirmame kėlinyje mūsų komandai puikiai sekėsi gintis ir pulti, todėl kėlinį baigėme turėdami 3 įvarčių pranašumą. Antro kėlinio viduryje varžovai laimėdami rungtynių atkarpą 8:1 įsiveržė į priekį ir įgytą pranašumą išlaikė iki rungtynių pabaigos. Manau, kad Šiauliuose pavyks pasiekti pergalę ir tikiuosi, kad pateksime į tolimesnį etapą“ prognozavo „Universiteto-Diringos“ rankininka Saulius Bernikas.

Staigmenos pateikti nepavyko jauniesiems Panevėžio „Grifo“ rankininkams, kurie 22:28 (11:13) nusileido čempionato lyderei Klaipėdos „Žemaitijos-Dragūno“ ekipai. Įdomus tai, kad šiose rungtynėse klaipėdiečiai metė net dešimt 7 metrų baudinių, o tikslą pasiekė tik 5.

Rezultatai:

„Almeida-Stronglasas“ - „Universitetas-Diringa“ - 29:25 (13:16).

„Almeida-Stronglasas“: Gintautas Adamkevičius 8 (5), Mindaugas Visalga 6, Tomas Dvareckas 5, Rokas Lastauskas 4, Ramūnas Kalendauskas ir Justinas Šilalė po 2, Linas Paliušis ir Žygimantas Micevičius po 1 įvartį

„Universitetas-Diringa“: Saulius Bernikas 7 (2), Mindaugas Nakvosas 5, Arūnas Balčiūnas 4, Artūras Balčiūnas ir Tomas Baliutavičius po 3, Egidijus Dambrauskas 2, Tomas Klungevičius 1 įvartis.

„VHC Šviesa“ - „Lūšis“ 28:32 (13:14).

„VHC Šviesa“: Vaidas Trainavičius 7, Mindaugas Sukackas ir Artūras Švilpa po 5, Tomas Bernatavičius ir Valdas Drabavičius po 3, Skirmantas Plėta 3 (2), Tadas Jurelevičius 2 įvarčiai.

„Lūšis“: Vaidas Drevinskas 14 (3), Mindaugas Mažeika ir Egidijus Morkūnas po 5, Petras Očikas 4, Saulius Katkevičius 3, Lukas Kalasauskas 1.

„Granitas-Gaja-Karys“ - HC „Vilnius“ 28:27 (15:16).

„Granitas-Gaja-Karys“: Robertas Švedas 9 (3), Paulius Zėringis 6, Šarkauskas Paulius 5, Augustinas Adomonis ir Valdas Jarukas po 3, Arūnas Gudaitis ir Edvinas Balčiūnas po 1 įvartį.

HC „Vilnius“ įvarčiai: Evaldas Veida 10 (2), Paulius Verbickas 4, Kęstutis Lapinskas, Povilas Žarnauskas ir Marius Panavas po 3, Laurynas Palevičius 2, Tadas Padolskis ir Mindaugas Stravinskas po 1 įvartį.

„Žemaitijos-Dragūnas“ - „Grifas“-KKSC - 28:22 (13:11).

„Žemaitijos-Dragūnas“: Remigijus Vaičikauskas 8 (5), Mindaugas Dumčius 5, Benas Petreikis 4, Darius Jasinskas, Karolis Stropus ir Arūnas Šrederis po 3, Juozas Petkelis ir Justinas Riauba po 1 įvartį.

„Grifas“-KKSC: Edvinas Vorobjovas 7, Dainius Linkevičius 5, Egidijus Mikeliūnas 4 (1), Romanas Aidukas 2, Irmantas Asakavičius, Simas Ivanauskas, Lukas Bartuševičius ir Marius Laurinavičius po 1 įvartį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją