– Į Lietuva atvykai vos prieš kelias dienas, kaip jautiesi - laikas ir temperatūra nuo Pietų Amerikos čia labai skiriasi?

– Sunkiai – Brazilijoje dabar apie 30 laipsnių šilumos, čia šiek tiek žemiau nulio. Tikiuosi per kelias savaites apsiprasiu. Esu žaidęs Baltarusijoje ir jau pratęs prie tokių oro sąlygu. Kol kas sunku priprasti ir prie laiko skirtumo, nes Brazilijoje 5 valandomis skiriasi laikas.

– 5 metus žaidei Baltarusijoje, dabar persikeli dvejiems metams į Lietuvą. Ar iki šiol žinojai kažką apie mūsų futbolą?

– 2007 žaidėme draugiškas rungtynes su Lietuvos komanda Vilniuje, tačiau neprisimenu su kuo. Šiek tiek apie Lietuvą pasakojo Liudas Rumbutis - Gardino „Neman“ treneris. Puse metų žaidėme su Arvydu Veikučiu vienoje komandoje, džiaugiuosi jį sutikęs čia, Šiauliuose.

2009 metais nesužaidei nei vienų rungtynių, kas buvo atsitikę?

– Buvau traumuotas, todėl teko praleisti visą sezoną.

Esi universalus žaidėjas, gali žaisti ne vienoje pozicijoje. Kuri pozicija pačiam yra labiausiai priimtina?

– Kai pradėjau žaisti, rungtyniavau atakuojančiu saugu, tačiau vėliau beveik visą savo karjerą žaidžiau kairiojo gynėjo pozicijoje. Brazilijoje krašto gynėjai mokomi jungtis į kiekvieną ataką, tačiau kuomet žaidžiau Minsko „Dinamo“ man buvo liepta žaisti tik savo aikštės pusėje, taip labai nepatiko, labiau mėgstu žaisti per visą kairįjį kraštą.

Trumpai esu žaidęs ir gynybos centre, ir gynybinio plano saugu. Per savo karjerą nežaidžiau dešinėje pusėje ir vartuose. Neseniai buvau peržiūroje vienoje komandoje Hondūre – jie norėjo, kad žaisčiau puolime, tačiau tai nėra mano pozicija, kurioje jaučiuosi gerai.

Apie komandos draugą teigiamai klubo svetainei atsiliepė Arvydas Veikutis.

„Su Juvenaliu puse metų žaidėme Baltarusijoje, „Neman“ komandoje. Atsimenu kaip tikrai gerą žaidėją - gerai gindavosi, aktyviai jungdavosi prie komandos atakų. Tikrai pelnytai buvo išrinktas geriausiu savo pozicijos žaidėju. Manau, tai puikus pastiprinimas „Šiauliams“. Kaip žmogus Juvenalis draugiškas, lengvai bendraujantis.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją