"Inter" - "Bayern"

Paskutinį sykį šios komandos susitiko praėjusių metų gegužės mėnesį, kai turnyro finale sėkmė lydėjo "Inter" klubą ir trenerį Jose Mourinho.

Dabar Italijos ir Vokietijos futbolo grandai susitinka aštuntfinalyje, kuriame per du mačus išsiaiškins, kuris yra stipresnis šį sezoną.

O jis abiems komandoms klostosi gana sudėtingai. "Inter", komanda praėjusį sezoną laimėjusi tris titulus, dabar Italijos čempionate užima trečią vietą ir penkiais taškais atsilieka nuo lyderio AC "Milan" klubo.

"Bayern" klubas Vokietijos "Bundeslygoje" taip pat rikiuojasi trečias, tačiau Dortmundo "Borussia" ekipos pranašumas prieš bavarus siekia net 13 taškų.

"Man atrodo, mums yra beveik neįmanoma laimėti Vokietijos čempionato šį sezoną", - atviravo puolėjas Arjenas Robbenas. - Gerokai daugiau vilčių turime Čempionų lygoje".

"Bayern" klubas turi bėdų su gynybos grandimi - dešiniame krašte žaidžia Philippas Lahmas, o į vidurį buvo pastumtas Holgeris Badstuberis. Dėl likusių dviejų vietų gynybos grandyje konkuruoja Anatolijus Tymoščiukas, Luisas Gustavo, Breno ir Danijelis Pranjičius.

Vokiečiai gali džiaugtis bent tuo, kad daugiau nei 20 įvarčių visuose turnyruose šį sezoną jau įmušęs Mario Gomezas atsigavo po nedidelės traumos ir galės rungtyniauti.

Be to, "Bayern" turės ir A. Robbeną, ir Francką Ribery - futbolininkus, kurie laikomi lyderiais. Visgi treneris Louisas van Gaalas tikino, kad Miuncheno ekipa nepriklauso tik nuo abiejų saugų.

"Mano nuomone, mes nesame nuo jų priklausomi. Turime daug futbolininkų, kurie visi turi žaisti gerai. Jiems taip pat reikia puikaus trenerio".

"Inter" klubo gretose nebus praėjusio sezono finalo didvyrio Diego Milito, kurį veikiausiai pakeis Goranas Pandevas. Paskutinį Italijos čempionato mačą praleido ir Wesley Sneijderis su Lucio, tačiau jie abu galės žengti į aikštę. Pasirengęs ir Cristianas Chivu, kuris pastaruoju metu buvo suspenduotas.

Milano klubo treneris Leonardo sakė: "Esame čempionai, todėl turime atitinkamai elgtis. Galime nugalėti bet ką ir privalėsime kovoti iš visų jėgų. Tai bus nauja istorija, nebe tas laimėtas finalas."

"Marseille" - "Manchester United"

"Manchester United" futbolininkai
Anglijos čempionato lyderio "Man Utd" laukia nelengvas iššūkis - išvyka į Marselį, kur vietos "Marseille" mėgins įrodyti, jog gali sėkmingai kovoti su viena pajėgiausių Senojo žemyno ekipų. Anglai atvyksta praretėjusiomis gretomis - Rio Ferdinandas nežais dėl traumos, todėl vidurio gynėjų tandemą su Nemanja Vidičiumi turėtų sudaryti Chrisas Smallingas. Be to, treneris Alexas Fergusonas savo dispozicijoje neturės kito gynėjo Jonny Evanso, saugų Andersono ir veterano Ryano Giggso bei puolėjo Michaelo Oweno.

Todėl į sudėtį buvo įtraukti jaunieji Joshua Kingas ir Ryanas Tunnicliffe'as.

Nuostolių neišvengė ir "Marseille" - dvi savaites nežais puolėjas Andre Pierre'as Gignacas. Tik prieš pat rungtynes paaiškės, ar į aikštę išbėgs Loicas Remy ir Brandao.

Prancūzų strategas Didier Deschampsas leido suprasti, kad jo auklėtinius tenkintų lygiosios.

"Gintis gerai yra puiku, tačiau mes sugebame ir pridaryti oponentams problemų. Jei varžovai žais 100 procentų asvo pajėgumo, bus labai sunku. "Man Utd" yra vieni iš favoritų laimėti turnyrą. Būtų logiška, jei jie patektų į kitą etapą".

Tuo metu "Man Utd" treneris A. Fergusonas sakė, kad Čempionų lygoje tikroji kova prasideda tik nuo atkrintamųjų varžybų.

"Mūsų laukia įdomus iššūkis. Čempionų lyga yra atviras turnyras - daug komandų gali jį laimėti. Dabar prasideda tikroji kova".

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją