Maištingu būdu garsėjantis olandas, aikštėje susidūręs su varžovu, 1995 metais patyrė sunkią traumą. Jam buvo pažeistas kaulas prie akiduobės, ir pradėjo vystytis glaukoma. Valktis vis didėjo ir kuo toliau, tuo labiau blogino sportininko regėjimą. Pitbulio karjera pakibo ant plauko. Buvo aišku, kad sudėtingos operacijos jis neišvengs.

1999 metais sėkmingai pasibaigusi operacija prikėlė Davidsą antram gyvenimui. "Kai atsimerkiau po operacijos, nepatikėjau, kad matau. Vėl pasijutau laimingas žmogus", - išėjęs iš klinikos įspūdžiais dalijosi futbolininkas.

Po operacijos medikų nurodymu sportininkas privalėjo nešioti akinius su tamsintais stiklais. Nussimti jų Davidsas negalėjo net per rungtynes ar treniruotes. Būtent tada FIFA funkcionieriai ir padarė išimtį Davidsui, nes toks atvejis buvo išties unikalus. Didžiajame futbole tai griežtai draudžiama, tačiau atskiru nutarimu FIFA vadovai leido olandui vartoti gydytojų nurodytus vaistus ir žaisti akiniuotam.

Tuomet Pitbulis užsisakė porą tokių akinių, su kokiais kadaise žaidė legendinis NBA krepšininkas Kareemas Abdul-Jabaras (Karimas Abdul-Džabaras). Akiniai buvo panašūs į povandeninius, nedūžtantys, lengvi (vos 20 gramų), su specialiu nerasojančiu sluoksniu.

Stiklai buvo oranžiniai - tokios spalvos marškinėlius vilkėjo Olandijos rinktinė. Atstovaudamas šalies rinktinei jis pirmą kartą pasirodė su akiniais. Tai įvyko 1999 metų rugsėjo 4 dieną, kai Olandija žaidė draugiškas rungtynes su Belgija. Mačas pasibaigė lygiosiomis 5:5, o Davidsas įmušė du įvarčius. Iš to galima spręsti kad prie akinių futbolininkas netruko prirasti.

Operuota Pitbulio akis jau seniai sugijo, gydytojai leido žaisti be akinių, tačiau dabar jų nussimti sportininkas nė neketina. Akiniai tapo sportininko įvaizdžio dalimi. Galima sakyti, kad oranžiniai akiniai virto auksiniais. Davidsas pasirašė milijoninį reklamos kontraktą su tokius akinius gaminančia firma.