20-metis lietuvis ATP reitinge užima 74-ą vietą, o jo varžovas šiuo metu pajėgiausių planetos tenisininkų sąraše užima 8-ą vietą, o pagal pajėgumą Memfio turnyre yra skirstytas pirmu. A. Roddickas Memfyje triumfavęs du kartus. A. Roddickas ir R. Berankis iki tol nebuvo žaidę oficialiose varžybose.

A. Roddickas atliko break'ą trečioje partijoje ir ėmė pirmauti 4-2. Amerikietis dvikovos 23 kartus pelnė tašką tiesiai po padavimo (ace), o paskutiniame geime R. Berankiui neleido laimėti nei taško.

„Tai buvo viena tų dienų, kai aš jaučiau, jog pataikęs pirmu padavimu, laimėsiu tašką. Po to neturėjau labai daug vargo“, - susitikimą vertino A. Roddickas. - Tai man suteikė galimybių ir trečiame sete aš žaidžiau agresyviau“.

Amerikietis negailėjo gerų žodžių pajėgiausiam Lietuvos tenisininkui.

„Mes negalėjome susidaryti tikro įspūdžio, kokio meistriškumo jis yra iš tikrųjų (...). Trečiame sete aš turėjau pranašumą, jis sunkiai rinko taškus per mano padavimus...Ir staiga jis iškovoja svarbius taškus ir tiksliai pataiko. Tai buvo sunki kova“, - mačą komentavo amerikietis.

Už patekimą į kitą etapą A. Roddickas iškovojo 45 ATP reitingo taškus ir uždirbo 14 tūkst. 50 JAV dolerių. Pasitraukęs iš varžybų R. Berankis, tenkinosi 7585 JAV dolerių čekiu.

A. Roddickas antrame rate susitiks su serbu Janko Tipsarevičiumi (ATP-51), kuris įveikė amerikietį Ryaną Sweetingą (ATP-118) rezultatu 6:0, 7:6 (9:7).

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas praėjusią savaitę pateko į „SAP Open“ turnyro ketvirtfinalį, bet ten neatsilaikė prieš vėliau varžybose nugalėjusį Milošą Raoničių iš Kanados.

Bendras Memfio turnyro prizų fondas yra 1,1 mln. JAV dolerių.

Kiti rezultatai:

1-Andy Roddick (JAV) - Ričardas Berankis (Lietuva) -4:6, 6:2, 6:3;
4-Mardy Fish (JAV) - Tejmuraz Gabašvili (Rusija) – 6:1, 7:5;
5-Sam Querrey (JAV) - Denis Istomin (Uzbekistanas) - 6:7, 7:6 (7:5), 6:4;
8-Kevin Anderson (P.Afrika) - Robert Kendrick (JAV) - 5:7, 6:3, 7:6 (7:4);
Lukas Lacko (Slovakija) - Dudi Sela (Izraelis) – 6:7 (4:7), 7:5, 6:3;
Adrian Mannarino (Prancūzija) - Jan Hajek (Čekija) – 6:2, 6:2;
Janko Tipsarevič (Serbija) - Ryan Sweeting (JAV) – 6:0, 7:6 (9:7);
Radek Štepanek (Čekija) - Benjamin Becker (Vokietija) – 6:4, 6:2;
wc-James Blake (JAV) - Ricardo Mello (Brazilija) – 6:4, 6:3;
Ivan Dodig (Kroatija) - Rainer Schuettler (Vokietija) - 3:6, 6:3, 6:4;
Michael Russell (N. Zelandija) - Ivo Karlovič (Kroatija) - 6:1, 7:6 (7:1);
Brian Dabul (Argentina) - Michal Przysiezny (Lenkija) - 7:5, 6:4.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją