Mįslingas jaunikis

„Rusai nori, kad neprieštarautume Donatos apsisprendimui dėl to, jog ji jau vasarį ar kovo pradžioje turi ištekėti, jai duos pilietybę“, – DELFI teigė LŠPF generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Vienas LŠPF vadovų negalėjo pasakyti, su kuo D. Rimšaitė turėtų žengti prie altoriaus. „Girdėjau tik tiek, kad jie kartu sutiko Naujuosius metus Sankt Peterburge“, – gūžčiojo pečiais V. Kalininas.

Primename, kad praėjusių metų pabaigoje į Rusiją pasukusi D. Rimšaitė yra sakiusi, jog į šią šalį ją atvedė ne tik pasiūlytos geresnės finansinės bei treniruočių sąlygos, bet ir meilė.

Vis dėlto sportininkę pastaraisiais metais treniravęs Lietuvos penkiakovininkų rinktinės treneris Jurijus Moskvičiovas neabejoja, kad D. Rimšaitė per savo vestuves šokių netryps – esą „popierinė“ santuoka reikalinga tik norint paspartinti atletės pilietybės klausimo sprendimą.

„Neturi ji jokio vaikino Sankt Peterburge. Tai – Donatos pasakos. Užtat tokios ten ir vestuvės... Girdėjau, kad kažką jai parinko. Kas jaunikis? Žinau tik tai, kad lyg ir ne rusas. Gal totorius? Kaip prieš rungtį penkiakovininkai traukia burtus, su kokiu žirgu joti, taip ir ištraukė, kas ją ves“, – DELFI aiškino J. Moskvičiovas.

Šantažo tvirtina nejaučiantys

V. Kalininas tvirtino kol kas negalintis pasakyti, kokį atsakymą LŠPF pasiųs į Maskvą.

„Susilaikau nuo komentaro, nes mano nuomonė reikšmės neturi. Susirinks federacijos vykdomasis komitetas ir spręs, ką daryti“, – teigė LŠPF generalinis sekretorius.

Kitą savaitę V. Aminovas ketina pats atskristi į Lietuvą ir asmeniškai prašyti LŠPF bei Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovų leisti D. Rimšaitei tarptautinėse varžybose atstovauti Rusijai.

Kalbėdamas su Rusijos žiniasklaida V. Aminovas leido suprasti, kad jo kantrybė senka. Turtingas ir įtakingas Rusijos premjero Vladimiro Putino bičiulis grūmojo nesukalbamiems lietuviams perspėdamas, kad šie gali likti be kaimynų neva suteiktų privilegijų.

„Mes ne kartą esame priėmę lietuvius savo treniruočių bazėse, savo sąskaita veždavome juos į aukštikalnes Kirgizijoje, nes supratome, kad lietuviai tam pinigų neturi“, – teigė V. Aminovas, pabrėžęs, kad draugiška rusų partnerystė su LŠPF išliktų tik tuo atveju, jei lietuviai pakeistų savo poziciją dėl D. Rimšaitės.

V. Kalininas kalbas apie rusų suteiktą pagalbą pavadino blefu.

„Niekas mums nieko nemokamai nedavė. Taip, važiuodavome į stovyklas Rusijoje, bet už savo pinigus“, – tikino LŠPF generalinis sekretorius.

Tiesa, jis pabrėžė jokių kolegų iš Maskvos mėginimų pagąsdinti LŠPF iki šiol nepastebėjęs.

„Sulaukėme tik geranoriško prašymo, o ne gąsdinimo. Kuo jie apskritai galėtų mus pagąsdinti? Prezidentas V. Aminovas labai geranoriškai atsiliepia apie mus, o mes – apie jį. Nėra čia jokios politikos“, – kalbėjo V. Kalininas.

Primename, kad anksčiau tiek LŠPF, tiek LTOK vadovai griežtai atmetė galimybę patenkinti rusų pageidavimus ir atverti D. Rimšaitei kelią į šios šalies penkiakovininkų rinktinę.

Vasario pradžioje Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės federacija (UIPM) nusprendė, kad D. Rimšaitė tebėra Lietuvos sportininkė ir šiais metais negali atstovauti Rusijai svarbiausiose tarptautinėse varžybose. Durys D. Rimšaitei užvertos ir į 2012 metų Londono olimpines žaidynes, mat LTOK neketina suteikti atletei teisės olimpiadoje atstovauti kitai valstybei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją