Pirmą slidininkų varžybų dieną tarsi pagal užsakymą Liberece ir jo apylinkėse nuo ryto snigo. Nors trasose buvo pakankamai sniego, šviežias jo sluoksnis apsunkino distanciją, kuri, kaip sako slidininkai, pasidarė klampi.

Olimpinės čempionės Vidos Vencienės nuomone, pirma distancija merginoms buvo labai sunki: trys ratai po 2,5 km, o kiekviename rate - status kalnas ir ilgas greitas nusileidimas. Šias varžybas stebėjo ir Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Jacques'as Rogge'as.

I. Ardišauskaitė po finišo sakė, kad sunkiausia buvo įveikti antrą ratą. Mergina tikėjosi aukštesnės vietos. Jos treneris Stasys Dervinis savo auklėtinės pasirodymu liko patenkintas. Kaip ir misijos vadovė V. Vencienė. Jos nuomone, aukšta - 177 cm ūgio mergina - atkakliai treniruodamasi gali tapti gera „klasike".

Ne taip sėkmingai pirmoje distancijoje pasirodė antra mūsų komandos narė, taip pat uteniškė Samanta Kolosovaitė. Ji distancijoje sugaišo 32 min. 54,7 sek. ir liko 67 vietoje.

Sportininkė buvo susikrimtusi, nes tikėjosi aukštesnės vietos. S. Kolosovaitė pasakė, kad kitose distancijose tikisi pasirodyti sėkmingiau.

Antradienį slidininkai lenktyniaus sprinte.

Dailiojo čiuožimo varžybose merginos atliko trumpąją programą. Mūsiškė Rimgailė Meškaitė tarp 30 dalyvių liko 15-ta. Trenerės Lilijos Vanagienės nuomone, galėjo Rimgailė pakilti ir iki 12 vietos. Kas sutrukdė? Atsakingų varžybų išvakarėse kausčiusi įtampa, o čiuožiant - trūko greičio.

Lietuvaitė atliko visus privalomus elementus, negriuvo, bet teisėjams to nepakako – 35,40 balo. Vasario 16 d. sportininkės atliks laisvąją programą. Mūsų čiuožėja, anot trenerės, turi realių galimybių pakilti aukščiau ir nukristi į žemesnę vietą.

Užtikrintai pirmauja Rusijos atstovė – 57,80 balo. Nuo 14 vietoje esančios vengrės Rimgailė atsilieka 0,18 balo, bet už jos esančią armėnę lenkia tik 0,06.

Į Liberecą pasižiūrėti Rimgailės pasirodymo iš Kauno atvyko ir jos tėvai, kurie su Lietuvos vėliava rankose buvo aistringiausi žiūrovai tribūnoje.

Vakare vykusiose vaikinų varžybose geriausiai trumpąją programą atliko rusas M. Kovtunas - 57,30. Mūsū šalies atstovas kaunietis Artūras Ganžėla, kaip ir jo komandos draugė, penkioliktas - 30,00.

Kalnų slidininkės dalyvavo didžiojo slalomo varžybose. Marcelė Kuliešiūtė po pirmojo nusileidimo buvo 68-ta. Antrąjį ji pradėjo labai gerai, bet viduryje distancijos krito, pametė vieną slidę, nugriuvusi „atvažiavo“ iki finišo.

Kaip sakė treneris Audrius Santackas, sportininkei nepasisekė, kad ji krito, bet labai pasisekė, kad po tokio nemalonaus kritimo ji nesusižeidė.

Antroji Lietuvos slidininkė, taip pat vilnietė Ieva Januškevičiūtė po dviejų nusileidimų užėmė 63-ą vietą. Iš viso varžybas pradėjo 96 kalnų slidininkės, o baigė 76. Antradienį didžiojo slalomo trasą išbandys vaikinai.

Vaikinų slidinėjimo varžybose dalyvauja tik vienas Lietuvos atstovas. 10 km nuotolyje uteniškis Audrius Šakinis užėmė 76-ą vietą tarp 82 finišavusių sportininkų. Čempionu tapusiam suomiui A. Ojansivu mūsiškis pralaimėjo beveik 8 minutes. Slidininkai vaikinai ir merginos dar rungtyniaus po du kartus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją