„Yra dvi priežastys, kodėl žiemos šventę nutarėme surengti Vasario 16-ą. Pirma, tai neeilinė diena, kurią reikia paminėti, antra – dabar pats žiemos įkarštis, todėl labai norime pasinaudoti jos teikiamais malonumais ir atgaivinti žiemos švenčių tradiciją“, – sakė Lietuvos biatlono federacijos (LBF) prezidentas Arūnas Daugirdas.

Žiemos šventės metu vyks slidinėjimo varžybos, kurių dalyviai, suskirstyti į amžiaus grupes, rungsis 9, 6 ar 3 kilometrų distancijose. Dalyvių amžius – neribojamas, varžybose gali dalyvauti visi norintys – moksleiviai, jų tėvai, profesionalūs sportininkai ar garbūs senjorai.

„Vienintelis reikalavimas dalyviams – turėti slides ir mokėti jomis naudotis. Laukiame visų, kurie nori išbandyti savo jėgas arba savo malonumui paslidinėti mūsų paruošta trasa, užfiksuoti trasos įveikimo laiką, atminimui gauti simbolinį prizą – ženkliuką, kuris primintų apie varžybas ir įveiktą distanciją. P

Po varžybų dalyviai galės atsigerti šiltos arbatos ir rimčiau pavalgyti. Profesionalūs sportininkai visuomet papuošia varžybas, jie kaip pavydzys kitiems, tačiau varžybose labai kviečiame dalyvauti ir tuos, kuriems slidinėjimas tėra malonus laisvalaikio pomėgis ir pramoga“, – pabrėžė LBF federacijos prezidentas.

Varžybų nugalėtojams ir prizininkams bus įteikti proginiai medaliai, komandoms – taurės, o aktyviausiai dalyvavusiai bendrojo lavinimo mokyklos komandai įsteigta speciali žiemos šventės taurė. Gausiausiai dalyvavusi mokykla bus išaiškinta susumavus visų jos moksleivių nučiuožtus kilometrus. Kuo daugiau dalyvių – tuo didesnė galimybė laimėti.

Prieš varžybas vyks iškilmingas šventės atidarymas, kuris prasidės slidininkų eisena, bus pakelta Trispalvė ir sugiedotas Lietuvos himnas.

„Džiugu, kad po ilgos pertraukos į sostinę grįžta oficialios slidinėjimo varžybos. Tikimės, kad bus geras oras. Visus dalyvius norime nuraminti, kad sniego tikrai užteks.

Tuos, kurie dėl kokių nors priežasčių negali dalyvauti varžybose, kviečiame ateiti jų pasižiūrėti, palaikyti savo draugus ar giminaičius. Tai bus puiki proga ne tik aktyviai praleisti laisvadienį gryname ore, bet ir iškilmingai paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną“, – kvietė Lietuvos Nacionalinės slidinėjimo asociacijos atsakingasis sekretorius Gintautas Černiauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją