Padarė išimtį

„Tikrai džiaugiuosi, kad jis nebus dešromis paleistas. Parašykite: sveikatos tau, Belfastai!“, – iš DELFI išgirdęs apie žirgo likimą, šypsojosi buvęs penkiakovininkas A. Zadneprovskis.

Ketvirtadienį Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) surengtame nereikalingo turto pardavimo aukcione varžėsi devyni dalyviai, bet keturiolikos metų Hanoverio veislės sportiniu žirgu domėjosi tik viena jų.

Žirgų globos asociacijos direktorė Eglė Gerulaitytė traumų ir amžiaus nukamuotą Belfastą įsigijo už pradinę pardavimo kainą – 1 tūkst. Lt.
Žirgas, kuriuo jodinėjo žymiausi šalies penkiakovininkai, nuo šiol galės džiaugtis užtarnauta pensija Žemaitijoje.

„Paprastai mes neperkame žirgų iš skerdyklų, nes taip bankrutuotume per savaitę. Bet pagalvojome: jei šiuo žirgu rūpinasi tiek daug žmonių, jį reikia išgelbėti. Galų gale, tai nėra koks nors kaimo sartukas“, – aiškino E. Gerulaitytė.

Grūdindavo jaunimą

Belfasto gelbėjimo operacija prasidėjo prieš mėnesį apie LOSC paskelbtą aukcioną pranešus šalies žiniasklaidai. Žirgų globos asociacija, sulaukusi susirūpinusių žmonių skambučių, ėmėsi rinkti išpirką už Belfastą. Finansiškai prisidėjo ir A. Zadneprovskis su žmona, taip pat tituluota penkiakovininke Laura Asadauskaite.

„Arkliukas buvo su charakteriu. Jaunesniems sportininkams, kurie dar nelabai tvirtai balne sėdi, jis buvo labai geras mokytojas: ne kartą mesdavo jaunimą ant žemės“, – juokėsi A. Zadneprovskis.

Pasak E. Gerulaitytės, surinktų aukų užteko ne tik Belfastui įsigyti: pinigų liko ir žirgo transportavimui, gydymui, vitaminams.
Naujieji žirgo šeimininkai žadėjo pirmiausia Belfastą nuvežti į Kauną, kur jį tirs veterinarai.

„Išsiaiškinsime, ar jam reikia kokio nors gydymo, specialių vitaminų. Tada jis keliaus į Minijos žirgyną Plungėje. Šis žirgynas jau pasiūlė mums nemokamai palaikyti Belfastą iki vasaros. O tuomet perkelsime jį į savo prieglaudą prie Kernavės, kur jis liks visam laikui“, – ateities planais dalinosi E. Gerulaitytė.

Pasak gyvūnų globėjos, Belfastas dar gali turėti progų pajusti raitelį ant savo nugaros. „Viskas priklausys nuo veterinarų žodžio. Galbūt kažkiek pajudėti su vaikais jis dar galės, iki miškelio pabėgios“, – sakė E. Gerulaitytė.

Aukcionas viršijo lūkesčius

Kartu su Belfastu, LOSC aukcione mėgino atsikratyti 24 nusenusiais daiktais: automobiliais, baldais, buities prietaisais, sporto inventoriumi.

Aukcionas Lietuvos olimpiniame sporto centre
20 Lt įkainoti lygintuvas ir virdulys ar dulkių siurblys už 50 Lt aukciono dalyvių nesudomino, tačiau pirkėjai kryžiavo ietis dėl sportinių valčių komplekto. Vienuolika baidarių ir kanojų, kurių pradinė vertė buvo 1,1 tūkst. Lt, aukciono laimėtojas įsigijo už keturiskart didesnę sumą – 4 tūkst. Lt.

Naujus savininkus surado ir pora kalnų slidžių, dvi sulūžusios sunkiosios atletikos štangos bei du praėjusiame amžiuje iš gamyklos išriedėję automobiliai: 1989 metų gamybos „Toyota Hiace“ ir dešimtmečiu jaunesnis „Rover“.

Iš viso aukcione parduota prekių už beveik 10 tūkst. Lt. LOSC direktoriaus pavaduotojas Arūnas Kazlauskas neslėpė nesitikėjęs sulaukti nė tokio uždarbio.

Likusius nebetinkamus rakandus LOSC mėgins išparduoti antrajame aukcione, kuris vyks vasario 3 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)