Vėliavnešys – karingas

Liberece kitą mėnesį startuos 14 Lietuvos sportininkų: trys slidininkai, penki biatlonininkai, keturi kalnų slidininkai ir du dailiojo čiuožimo atstovai. Priklausomai nuo sporto šakos, žiemos olimpiniame festivalyje dalyvaus atletai iki 16-18 metų.

1988 metų Kalgario olimpinė čempionė V. Vencienė teigė, jog prognozuoti lietuviams medalių būtų pernelyg drąsu, tačiau varžybose, kuriose dalyvauja tokie jauni sportininkai, pasitaiko ir stebuklų.

Karingiau nusiteikęs buvo Lietuvos delegacijos vėliavnešys, biatlonininkas Modestas Girkus. „Tikimės grįžti su medaliais“, – nedvejodamas išrėžė šešiolikmetis sportininkas.

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas jauniesiems olimpiečiams linkėjo atiduoti visas jėgas.

„Turite padaryti viską, kad nebūtumėte tarp autsaiderių. Kartais sporte nepasiseka, bet, jei stengiesi iš visų jėgų, tuomet ir kartėlio nelieka“, – sakė A. Poviliūnas.

Viltis sieja su slidininke

Lietuvos delegacijos lyderiais vadinami slidininkė Ingrida Ardišauskaitė, biatlonininkai Marija Kaznačenko ir Edvinas Tomaševičius bei čiuožėja Rimgailė Meškaitė.

Buvusi slidininkė V. Vencienė ypač įdėmiai seks aštuonioliktąjį gimtadienį šią savaitę atšventusios I. Ardišauskaitės, kuri jau treniruojasi su pagrindine Lietuvos suaugusiųjų slidinėjimo komanda, pasirodymą.

„Galbūt ji kol kas nėra pasiekusi itin svarių rezultatų, bet per praėjusius metus sportininkė nepaprastai sutvirtėjo. Į sportą ji žiūri labai rimtai, be to, ir jos sudėjimas tinkamas slidinėjimui. Net jei šįkart nepavyktų, visas Ingridos gyvenimas dar priešakyje“, – kalbėjo V. Vencienė.

Pasak slidinėjimo trenerio Stasio Dervinio, I. Ardišauskaitė yra pajėgi prasimušti į geriausių dešimtuką.

„Slidinėjime rezultatai paprastai būna daugmaž aiškūs dar prieš startą, kadangi viską lemia žmogaus funkcinis pajėgumas ir tinkamas slidžių tepalų parinkimas. Ingrida galėtų, kalbant kukliai, pretenduoti į 10-20 vietas.

Nors toks rezultatas iš pirmo žvilgsnio neatrodytų įspūdingai, bet nepamirškime, kad kartu su mumis startuos Skandinavijos šalių, Rusijos, Ukrainos, Prancūzijos, Italijos ir kitų šalių, kur žiemos sportas išvystytas žymiai labiau, atstovai“, – aiškino S. Dervinis.

Lietuvos delegacija Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje

Kalnų slidinėjimas: Ieva Januškevičiūtė, Marcelė Kuliešiūtė, Aivaras Tumas, Kasparas Pajarskas (treneriai – Audrius Santackas ir Miroslavas Urbonavičius).

Biatlonas: Marija Kaznačenko, Olga Derendiajeva, Edvinas Tomaševičius, Modestas Girkus, Arnoldas Mikelkevičius (treneriai – Marijanas Kačanovskis ir Jevgenijus Pečionkinas).

Slidinėjimas: Ingrida Ardišauskaitė, Samanta Kolosovaitė, Audrius Šakėnas (treneriai – Stasys Dervinis ir Karolis Baltakis).

Dailusis čiuožimas: Rimgailė Meškaitė, Artūras Ganžėla (trenerės – Lilija Vanagienė ir Loreta Vitkauskienė).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją