Buvo patvirtintas 2011 metų LTOK lėšų programoms "Londonas 2012" ir "Rio 2016" paskirstymas. Šiemet LTOK būsimųjų olimpiečių pasirengimui, jų aptarnaujančiam personalui skirs 3 600 000 litų.

LTOK viceprezidento Vyto Nėniaus nuomone, generalinėje asamblėjoje reikia plačiau ir aiškiau pakomentuoti LTOK lėšų paskirstymą sportininkams, federacijoms. Šiai minčiai pritarė ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis.

E. Skrabulis informavo vykdomąjį komitetą apie maratonininkės Živilės Balčiūnaitės situaciją.

"Jau pusmetis, kai aiškinamės, kalta Živilė ar ne. Atvejis tikrai neeilinis. Šiai dienai dar vyksta tyrimas. Federacija nuolat bendrauja su tarptautinėmis organizacijomis. Dirba ne tik sporto specialistai, bet ir medikai, teisininkai. Gal vasario mėnesį jau bus aišku? Aš linkęs manyti, kad Živilė nekalta",- tvirtino LLAF vadovas.

LTOK prezidentas A. Poviliūnas atkreipė dėmesį į tai, kad Ž. Balčiūnaitė nėra išbraukta iš Londono žaidynių kandidatų sąrašų.

Posėdyje buvo aptartas pasirengimas sausio 28 d. Vilniuje įvyksiančiai LTOK generalinės asamblėjos sesijai. Apie pasirengimą šiam svarbiam įvykiui kalbėjo LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas.

Jis supažindino su būsimojo pranešimo apie 2010 m. LTOK veiklą pagrindinėmis gairėmis, pasidžiaugė, kad praėję metai buvo labai sėkmingi mūsų olimpinių sporto šakų atstovams.

LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis, kalbėdamas apie LTOK generalinės asamblėjos sudėtį informavo, kad šiuo metu yra 105 LTOK nariai ir 29 LTOK garbės nariai.

Buvo pritarta LTOK generalinės asamblėjos mandatų ir balsų skaičiavimo komisijų bei sekretoriato sudėtims.

Vykdomasis komitetas pritarė suteikti LTOK Garbės narių vardus Juliui Vytautui Briedžiui, LTOK atkūrimo 1988 metais darbo grupės nariui, LTOK kultūros ir istorijos komisijos pirmininkui, bei Alfonsui Grumbinui, ilgamečiui LTOK nariui, Tarptautinės regbio federacijos viceprezidentui.

Su asamblėjai parengtu LTOK revizijos komisijos pranešimu supažindino šios komisijos pirmininkas Rimantas Jogėla.

2010 metų LTOK biudžeto vykdymo apyskaitą ir 2011 metų LTOK biudžeto projektą pristatė komiteto iždininkas Donatas Kazlauskas.

Apie pasirengimą dalyvauti X Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje Čekijos mieste Liberece informavo LTOK vykdomojo komiteto narė, kuri patvirtinta misijos vadove, Vida Vencienė. Lietuvai atstovaus 14 sportininkų - biatlonininkai, dailiojo čiuožimo mėgėjai, kalnų slidininkai ir slidininkai.

Stebėti jaunimo sportinių kovų bei dalyvauti festivalio metu vyksiančiuose Europos olimpinių komitetų renginiuose į Čekiją vyks LTOK prezidentas A. Poviliūnas ir generalinis sekretorius V. Zubernis.

LTOK vykdomojo komiteto posėdyje dalyvavo naujasis KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytautas Vainys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją