„Norisi su „Žalgiriu“ pasiekti dar daugiau. Prieš pora metų klubo tikslas buvo išgyventi, o dabar jau kiti tikslai – kovojame dėl medalių, tikimės žaisti Europos turnyruose. Klubas auga, todėl smagu, kad ir toliau žaisiu „Žalgiryje“, - sakė R. Vilėniškis.

- Jau pradėjote pasirengimą artėjančiam sezonui. Tavo nuomone, komanda yra stipresnė nei pernai?

- Kol kas sunku apie tai spręsti, tai bus aišku pasirengimo eigoje, kai bus baigta komandos komplektacija, kai prasidės draugiškos rungtynės. Tada bus aiškesnis vaizdas. Dabar treniruotėse daugiausia dėmesio skiriam fiziniam pasirengimui, su kamuoliu dar mažai „draugaujam“.

- Kokie rezultatai tave asmeniškai tenkintų šių metų sezone?

- Labiausiai norėtųsi tapti Lietuvos čempionais. Šiais metais norisi pakilti aukščiau trečios vietos ir su „Žalgiriu“ žaisti Europos turnyruose ir ten kuo daugiau pasiekti. Mes savo išlietu prakaitu ir pergalėmis iškovojome kelialapį į UEFA Europos lygą, todėl tikimės, kad galėsime ten žaisti ir tam ruošiamės. Man pačiam asmeniškai parako dar pakanka. Tikiuosi, kad artėjantis sezonas bus dar geresnis ir man, ir visai komandai. Svarbiausia – išvengti traumų.

- Turi trenerio B lygio licenciją, jau pradėjai galvoti apie trenerio karjerą?

- Kol esu reikalingas komandai kaip žaidėjas, tol padėsiu aikštėje. Kol kas dar noriu žaisti, per atostogas jau spėjau pasiilgti futbolo. Kaip vyresnis futbolininkas padėsiu jaunimui adaptuotis komandoje, padėsiu treniruotėse. Kai baigsiu žaisti, tada galvosiu, ar pradėti trenerio karjerą.

Per savo karjerą R. Vilėniškis yra žaidęs „Žalgirio“, Panevėžio „Ekrano“, Šiaulių „Karedos“, „FBK Kauno“, Pakruojo „Kruojos“ klubuose, ragavo legionieriaus duonos Lenkijos Plocko „Wisla“ ir Radomo „Radomiak“ komandose.

Nacionalinės Lietuvos rinktinės gretose R. Vilėniškis sužaidė trejas rungtynes ir įmušė vieną įvartį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją