Bronzinis sugrįžimas padrąsino

Šiemet „Žalgirio“ futbolininkams keliamas tikslas bronzinius A lygos medalius iškeisti į tauresnės spalvos apdovanojimus.

„Komanda turi progresuoti ir eiti į priekį. Todėl norime pakilti vienu laipteliu aukščiau. Kodėl tik vienu? Pradžiai užtektų ir to, o kaip išeis, pažiūrėsime. Svarbiausia nenusileisti žemiau“, – pažymėjo V. Stankevičius.

Pasak vieno labiausiai patyrusių komandos futbolininkų, saugo Raimondo Vilėniškio, prieš metus susibūrusi nauja ekipa dabar yra drąsesnė, žinanti savo galimybes.

„Jaučiamės tvirčiau nei pernai, kuomet buvo daug nežinomybės. Dabar jau turime patirties, žinome, ko esame verti“, – sakė 34 metų žaidėjas.

R. Vilėniškis vylėsi, kad V. Stankevičiui pavyks deramai pakeisti I. Pankratjevą, su kuriuo klubo vadovybė nesutarė dėl naujo kontrakto finansinių sąlygų.

„Gaila, kad neliko trenerio I. Pankratjevo, bet gyvenimas vietoje nestovi. Kokį įspūdį paliko naujasis strategas? Jis – patyręs vilkas. V. Stankevičius pirmiausia akcentuoja drausmę tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Manau, surasime bendrą kalbą ir įvykdysime užbrėžtus tikslus“, – svarstė R. Vilėniškis.

Grandų neturi kur priimti

Nuo kitos savaitės žalgiriečiai sostinės „Sportimos“ manieže pradės treniruotis dukart per dieną, o pirmąsias draugiškas rungtynes ketina sužaisti sausio 22 d. Vilniuje. Kol kas dar neaišku, kas taps pirmuoju „Žalgirio“ varžovu.

Sausio 29 d. vilniečiai turėtų susitikti su Liepojos „Metalurgs“ (Latvija) klubu, o kitą mėnesį planuoja išvykti į savaitės trukmės treniruočių stovyklą Lenkijoje, kur sužais keletą kontrolinių mačų su kaimyninės šalies ekipomis.

„Norėtųsi, kad varžovai būtų geri, kad gautume į kaulus ir galėtume tobulėti“, – šyptelėjo V. Stankevičius.

Beje, į Vilnių draugiškoms rungtynėms „Žalgiris“ galėjo pasikviesti ir prie Europos elito priskiriamus oponentus. Anot sostinės klubo vadovės Vilmos Venslovaitienės, Rusijos čempionai Sankt Peterburgo „Zenit“, su kuriais „Žalgiris“ palaiko glaudžius ryšius, būtų pasinaudoję kvietimu apsilankyti Lietuvoje, tačiau Vilniuje nėra stadiono, kuriame būtų galima priimti tokio lygio komandą.

„Žalgirio“ futbolininkai ateinantį sezoną rungtyniaus „Vėtros“ stadione, kurį nuomosis iš Lietuvos futbolo federacijos.

Laukia naujokų desanto

Pirmojoje treniruotėje kartu su praėjusiame sezone pagrindinės komandos garbę gynusiais žaidėjais treniravosi ir „Žalgirio“ dublerių ekipos jaunimas. Netrukus jo vietą turėtų užimti Vilniaus ekipos naujokai. Pasak V. Venslovaitienės, į peržiūras bus kviečiami maždaug dešimt žaidėjų iš Lietuvos ir užsienio, o pasilikti klube turėtų šeši septyni futbolininkai.

„Per šį mėnesį turėtume suformuoti komandą, kad galėtume ramiai ruoštis sezonui ir pasiekti užbrėžtą tikslą. Visas grandis reikėtų susistiprinti vienu-dviem žaidėjais, ypač – puolėjų. Algiui Jankauskui nusprendus išvykti į Kiniją, galvą skaudą ir dėl vidurio gynėjo pozicijos. Norėtųsi pasikviesti lietuvį, patyrusį žaidėją, kuris galbūt jau yra buvęs čempionu ir žino, kaip tai padaryti.

Žiūrėsime, kokio lygio legionieriai atvyks. Jie turi būti visa galva pranašesni už vietinius žaidėjus, nes to paties lygio užsieniečiai mums nereikalingi. Negalime numesti į šalį ir jaunų dublerių komandos žaidėjų, nes jie – mūsų ateitis“, – aiškino V. Stankevičius.

Šiemet Vilniaus ekipoje neberungtyniaus keletas „Žalgirio“ sirgaliams puikiai pažįstamų veteranų: Igoris Morinas, Giedrius Barevičius, Igoris Steško, Pavelas Leusas. Pasak V. Venslovaitienės, sprendimas išsiskirti su patyrusiais futbolininkais buvo skausmingas.

„Turime ribotą biudžetą, todėl griežtai stengiamės tilpti į jį. Kad ir kaip norėtume, negalime pasilikti visų žaidėjų. Ateityje jie galėtų prisidėti prie klubo kaip darbuotojai, nes savo žmones gerbiame ir mylime“, – kalbėjo „Žalgirio“ vadovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją