„Manau, kad tokie balsavimo rezultatai yra dėsningi. Tiek A. Vaškevičius, tiek B. Stellbrink pastaraisiais metais žaisdami rinktinėse demonstravo stabilumą ir buvo tikri lyderiai. Deja, klubai, kuriems jie atstovauja, nėra paties aukščiausio lygmens, todėl jiems nelemta būti viršūnėse pasauliniu mastu. Bet abu šie rankininkai yra to verti.

Kita vertus, ypač malonu, kad aktyviai palaikomi ir Lietuvoje žaidžiantys rankininkai. Tai parodo, jog publika domisi rankiniu, seka įvykius ir žino, kaip kas rungtyniauja“, – sakė LRF prezidentas Edis Urbanavičius.

Apklausoje, kurioje DELFI skaitytojai atidavė 13 tūkst. 287 balsus, abu laureatai solidžiai aplenkė artimiausius konkurentus.

B. Stellbrink surinko 39 proc. visų balsų (5216). Antrą vietą užėmė Vilniaus „Eastcon AG-Vilniaus kolegija“ kairiojo krašto žaidėja Gintarė Anužytė (30 proc. balsų), trečia liko kita sostinės klubo atstovė Dovilė Šniokaitė (8 proc.).

„Birutė yra pakankamai ryški asmenybė tiek rinktinėje, tiek savo klube. Jau ne vienerius metus ji yra viena rezultatyvesnių Bundeslygos žaidėjų. O stabilumas labiausiai parodo meistriškumą“, – balsavimo rezultatus komentavo E. Urbanavičius.

2009 metais geriausia Lietuvos rankininke buvo pripažinta Laima Bernatavičiūtė.

Tarp vyrų lygiaverčių konkurentų neturėjęs A. Vaškevičius pelnė 28 proc. balsų (1490). Patyręs Lietuvos rinktinės vartų sargas aplenkė Ispanijos „Bidasoa Irun“ klubo rankininką Aideną Malašinską (13 proc.) ir Vilniaus VHS „Šviesa” komandos atstovą Vaidą Trainavičių (10 proc.).

„Kažkur skaičiau komentarą, kad A. Vaškevičius yra vienas geriausių pasaulyje vartininkų. Manau, kad jis tikrai yra vienas ryškiausių. Galbūt jis nežaidžia aukščiausio lygio klubuose, todėl negali patekti tarp pasaulinio elito, bet nacionalinių komandų lygmenyje A. Vaškevičius meistriškumu nenusileidžia tituluočiausiems varžovams“, – teigė E. Urbanavičius.

Vertindamas praėjusius šalies rankinio metus, LRF vadovas neslėpė, kad jie nebuvo lengvi.

„Negaliu sakyti, kad 2010-ieji mums buvo labai sėkmingi ar dėkingi. Metai buvo sunkūs ir įtempti – tiek federacijai, tiek rinktinėms. Sportiniu atžvilgiu itin aukštų rezultatų nepasiekėme, gal nepasisekė su varžovais, nors dėl to tikrai nedejuojame.

Dar prieš metus iš esmės neturėjome nei vyrų, nei moterų rinktinių sistemų. Vyrų atveju šią sistemą jau pavyko sukurti, o su moterimis kiek pavėlavome ir dar tik pradedame tai daryti. Pirmas etapas nebuvo sėkmingas, žiūrėsime, kaip seksis toliau. Tai priklausys ir nuo to, kaip federacijai pavyks ieškoti lėšų įvairiems projektams. Bet kol kas tikrai nepanašu, kad šie metai finansiškai bus lengvesni nei praėję“, – kalbėjo E. Urbanavičius.

Geriausių Lietuvos rankininkų rinkimus LRF ir portalas DELFI rengia nuo 2009 metų. Geriausius 2010-ųjų rankininkus portale DELFI skaitytojai rinko nuo gruodžio 24 iki sausio 5 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją