„Iš tiesų Lietuva turi kuo didžiuotis, atsižvelgiant į šiandienos aktualijas, tikimės, turės kuo didžiuotis ir ateityje. Atstovauti savo šaliai yra ypatingas uždavinys. Pasirinkdamas kitą šalį, niekuomet nebegalėsi atstovauti tai, kurioje gimei. Šiandien susirinko žmonės, kurie žino, ką reiškia atstovauti Lietuvai ir garsinant jos vardą siekti didelių laimėjimų“, – sveikindamas sportininkus ir dėkodamas už pasiekimus sakė departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Departamente pagerbti šių metų aukso medalių laimėtojai: pasaulio universalios kovos čempionato peilių svaidymo rungties laimėtojas Eligijus Jagelavičius ir jo treneris Jurijus Bykovas, Europos kikbokso čempionato laimėtojas Eduardas Špakovas ir jo treneris Stanislavas Šestakas, Ugnė Gabija Svirbutavičiūtė, laimėjusi pasaulio kastingo čempionate spiningo rungtyje, ir jos treneris Marijonas Svirbutavičius, sidabro medalį pasaulio motorlaivių čempionate iškovojęs Edgaras Riabko ir jo treneris Žilvinas Stanaitis.

Apdovanotos ir dviratininkės – Europos dviračių elito treko čempionato sidabro ir bronzos medalių laimėtoja Simona Krupeckaitė, komandinių persekiojimo rungtynių bronzos medalių laimėtojos Vilija Sereikaitė, Aušrinė Trebaitė, Vaida Pikauskaitė ir jų treneriai Antanas Jakimavičius bei Dmitrijus Leopoldas.

Departamento apdovanojimai įteikti ir sportinių šokių klubo „Žuvėdra“ šokėjams, iškovojusiems sidabro medalius pasaulio Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionate bei jų treneriams Skaistei Idzelevičienei, Romualdui Idzelevičiui ir Dainai Bertulienei.

Medaliai „Už sporto pergales“ įteikti ir pasaulio šotokan karatė čempionato bronzos medalių laimėtojams – Tomui Žilinskui ir jo treneriui Ričardui Piepoliui, Jurgitai Januškaitei ir jos trenerei Laimai Grižaitei, Austėjai Matuzaitei ir jos treneriui Alfonsui Valuntoniui, taip pat Deimantei Judokevičiūtei.

Apdovanotos ir stalo tenisininkė, Europos stalo teniso čempionate iškovojusi bronzą, Rūta Paškauskienė bei jos trenerė Romualda Garkauskienė, taip pat plaukikas, Europos plaukimo čempionato sidabro medalininkas Vytautas Janušaitis ir jo treneris Ramojus Anicetas Kalytis.

Departamento medaliai buvo įteikti pasaulio universalios kovos čempionato sidabro medalio laimėtojai Rūtai Aksionovai ir jos trenerei Svetlanai Vetrovai, bronzos medalių laimėtojams Jurijui Levko ir jo treneriui Aleksandrui Pavlovui bei Kornelijai Narušytei ir jos treneriui Vadimui Zelevui. Taip pat pasaulio kovinio sambo čempionato sidabro medalininkams Viktorui Tamoševičiui ir jo treneriui Stasiui Baziui bei Sergejui Grečicho ir jo treneriui Eduardui Rudui.

60-ties metų sulaukęs Albertas Daunoras įvertintas už svarų indėlį plėtojant regbio sportą Lietuvoje ir apdovanotas Kūno kultūros ir sporto departamento aukso medaliu „Už nuopelnus Lietuvos sportui“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)