„Išvykau, nes Lietuvoje manęs netenkino pajamos ir treniruočių sąlygos. Tiesą sakant, rankos sviro į apačią ir net kildavo minčių, ar iš viso verta aukoti savo sveikatą dėl tokio menko įvertinimo. Manau, mano karjera Lietuvoje ilgai nebūtų tęsusis. Be to, turiu asmeninių priežasčių, kodėl atsidūriau būtent Rusijoje. Nesu laiminga palikusi Lietuvą, tačiau taip jau susiklostė. Tikiuosi, savo šalyje nebūsiu pasmerkta, bet daugiau šia tema kalbėti nenorėsiu“, – 15min.lt sakė pasaulio vicečempionė D. Rimšaitė.

Apie tokį sportininkės sprendimą jokios informacijos neturi penkiakovės federacija. „Atvirai kalbant, man tai naujiena. Kalbų, kad ją verbuoja, buvo jau seniai, tačiau visa tai likdavo kalbomis. Aš nesitikėjau, kad ji gali išvažiuoti, federacija šito nesitikėjo“, - DELFI teigė LŠPF generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

V. Kalininas sutiko, kad Rusijoje D. Rimšaitės laukia nepalyginamai geresnės treniruočių sąlygos, geresnis finansavimas. Pasak V. Kalinino, tokio meistriškumo sportininko kai kuriems treneriams nepavyksta išugdyti per visą gyvenimą.

Buvęs D. Rimšaitės treneris V. Kalininas ją įvardijo kaip valingą ir darbščią sportininkę.

Kadangi sportininkui šalies, kuriai atstovauja, pilietybė reikalinga tik norint dalyvauti Olimpinėse žaidynėse, jau kitąmet D. Rimšaitė tarptautinėse varžybose galės atstovauti Rusijai.

„Aš esu šokiruotas. Ji nieko man nesakė. Nesakė, kad išvyko į Rusiją, nesakė, kad taip kardinaliai keičia savo karjeros planus. Neturiu žodžių“, – su ašaromis akyse 15min.lt kalbėjo sportininkės treneris Jurijus Moskvičiovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją