Naujametinio bėgimo dalyviams startą paskelbė sostinės meras Raimundas Alekna.

Pagrindinį 12 km nuotolį tarp moterų greičiausiai įveikė Violeta Godlevska iš Paberžės. Ji trasoje sugaišo 46 min. 49 sek. Antra finišavo kaunietė Kristina Rybakovaitė (50 min. 50 sek.), trečią vietą užėmė vilnietė Indrė Valaitė (51 min. 32 sek.).

Tokią pačią distanciją tarp vyrų greičiausiai įveikė Mantas Diliūnas iš Pakruojo (38 min.), aplenkęs Aurimą Kinulį iš Kėdainių (38 min. 8 sek.) bei Darių Sadecką iš Vilniaus (38 min. 26 sek.).

5 km distanciją moterų grupėje greičiausiai įveikė kupiškietė Roberta Žeidytė (20 min.), antra finišo liniją kirto pasvalietė Armanda Medutytė (20 min. 24 sek.), trečia - Agnė Juodagalvytė (22 min. 16 sek.).

Vyrų grupėje 5 km nuotolyje nugalėjo kaunietis Jonas Vytautas Gvildys (15 min. 20 sek.). Antras finišavo vilnietis Vytautas Bieliūnas (16 min. 5 sek.), trečias - kaunietis Konstantinas Fiodorovas (16 min. 25 sek.).

Tradiciškai Naujametinio bėgimo nepraleido kūno kultūros mokytojas Vytautas Stanevičius, kuris yra vienintelis bėgimo mėgėjas dalyvavę visuose Naujametiniuose bėgimuose.

Jauniausia iš beveik 500 šių metų Naujametinio bėgimo dalyvių buvo aštuonerių Miglė Dominaitė. Vyriausias - vilnietis Valdas Levickas, kuriam net 88 metai.

Visi Naujametinio bėgimo dalyviai, įveikę 5 ar 12 kilometrų distanciją, tradiciškai apdovanoti atminimo medaliais, pavaišinti arbata.

Varžybų organizatoriai džiaugėsi, kad bėgimo entuziastai nepraleido progos paskutinį kartą metuose pasivaržyti, Kalėdų Seneliai pamiklinti kojų.

"Jautėsi puiki ir šventiška nuotaika. Manau, kad nepasigailėjo pirmą Šventų Kalėdų dieną pašventę bėgimui ne tik dalyviai, bet ir į juos atėję pasižiūrėti žmonės. Noriu padėkoti organizatoriams už puikų renginį ir tikiu, kad daugeliui tai paįvairino šventinį laikotarpį", - teigė Vilniaus meras R. Alekna.

Naujametinis bėgimas - sena tradicija, kurią jau spėjo pamėgti ne tik bėgikai profesionalai, mėgėjai, bet ir aktyvų gyvenimo būdą propaguojantys Kalėdų Seneliai. Jonas Grigas, vienas iš populiaraus renginio organizatorių teigia, kad varžybos sostinės gatvėmis 1975 metais buvo surengtos tam, kad seni draugai turėtų galimybę pasimatyti prieš šventes, o trokštantys azarto - paskutinį kartą baigiantis metams pasivaržyti.

J. Grigas kiek apgailestavo, kad šiemet nepavyko peržengti 500 dalyvių skaičiaus: "Kiek pritrūko iki pusės tūkstančio. Tam įtakos turėjo ir suprastėjęs oras, bei raginimai vengti kelionių."

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją