„Pro Club“ biliardo klubą pulo entuziastai įkūrė tik šiemet, tačiau nepabūgo mesti iššūkį čempionate jau ne vienerius metus dalyvaujančioms komandoms. Laimėję čempionato trofėjų, jie iškovojo teisę kitais metais rengti šias varžybas.

Šis turnyras buvo komandinis. Čempionate, kuris vyko Kaune, susirinko biliardo klubų komandos iš visos Lietuvos. Klubo komandą sudarė keturi nariai: 2 komandos nariai žaidė pool-9 (devyniukę), vienas komandos narys žaisdė pool-8 (aštuoniukę) ir likęs narys – pool-14+1.

Iš viso čempionate dalyvavo 11 komandų, po dvi komandas delegavo „Club 9“ (Kaunas), „Entry“ (Kaunas), „Vijolė“ (Šiauliai), „Pro Club“ (Vilnius), Lietuvos moterų biliardo lyga bei viena komanda buvo iš Klaipėdos, informuoja Lietuvos pulo federacija.

Čempionato nugalėtojai nelengvai pasiskynė kelią į finalą. Pirmoje kovoje jie nugalėjo varžovus iš Šiaulių, tačiau jau antrame mače suklupo. Susitikę su praėjusių metų čempionais „Club9“ komanda, turėjo pripažinti jos pergalę 3:1.

Į pusfinalį nepatyrę nė vieno pralaimėjimo pateko „Club9 I“ ir Klaipėdos komanda bei dar dvi ekipoos, kurios turėjo bent vieną kartą patirti pralaimėjimo kartėlį – tai „Club9 II“ ir „Pro Club I“.

Čempionato organizatorius nustebino labai gražų ir atkaklų žaidimą demonstravusi „Club9 II“ komanda, kurios nariai padovanojo susirinkusiems žiūrovams įsimintinų akimirkų.

Pusfinalyje susitiko tarpusavy žaisti abi „Club9“ komandos ir „Pro Club I“ su Klaipėda. „Club9 I“ lengvai nugalėjo antrąją klubo komandą, o „Pro Club I“ įveikė Klaipėdą.

Finale „Pro Club I“ komanda atsirevanšavo „Club9 I“ komandai už pirmąjį pralaimėjimą bei šventė pergalę rezultatu 3:0.

Čempionato prizininkai:

I vieta – „Pro Club I“: Tomas Steponkus, Domas Mineikis, Rokas Grikšelis, Leonas Mončiunskas.

II vieta – „Club9 I“: Haroldas Nevidauskas, Žilvinas Cemnolonskis, Vilardas Zumaras, Mindaugas Jonuškis.

III vieta – „Club9 II“: Darius Bačinskas, Gintaras Sulžickas, Darius Parnarauskas, Evaldas Juknevičius.

III vieta – „Klaipėda“: Andrius Stonis, Andrejus Maksimovas, Tomas Martinkevičius, Konstantinas Afanasjevas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją