Lietuvos komandai įvarčius pelnė Pijus Rulevičius (07:41 min.), Danielius Bogdziulis (12:46), Laisvydas Rimkus (28:38) ir Nerijus Ališauskas (58:55).

Varžovams du įvarčius įmušė Aleksandras Belkinas (45:18 ir 47:52 min.), po vieną – Dauletas Kenbajevas (32:38), Vitalijus Gabdulinas (36:15), Dmitrijus Kostariovas (36:43) ir Antonas Petrovas (57:11).

Ketvirtadienį Lietuvos komanda turės laisvą dieną. Penktadienį laukia susitikimas su danais, o šeštadienį realiausia galimybė laimėti - akistata su Kroatijos ekipa.

Rungtynės pagal LLRF inf.:

Pirmojo kėlinio pradžioje vyksta apylygė kova. Žaidimas vyksta prie abejų vartų, kazachai pirmi atakuoja ir padaro trumpą, minutės ilgio, lietuvių vartų apgultį.

Pirmąjį lietuvių smūgį atlieka Marius Černiauskas, po jo lietuviai pagreitina ir perkelia žaidimą prie kazachų vartų.

Septintą rungtynių minutę už taranavimą ant baudos suoliuko pasiunčiamas kazachas ir lietuviai įgauna vieno žmogaus pranašumą. Kazachai dar sugeba surengti porą atakų, bet ant ledo grįžus pirmajam Lietuvos komandos penketui, aštuntąją minutę Pijus Rulevičius pelno pirmąjį įvartį. Rezultatyvų perdavimą jam atliko komandos kapitonas Nerijus Ališauskas.

Praleidę įvartį kazachai ilgai laiko ritulį prie lietuvių vartų, žaidžia pozicinį žaidimą. P. Rulevičius perima, o po to įspūdingu greičiu, vienas per keturis varžovus, persivaro ritulį į kitą aikštės pusę. Pabudinti gražaus reido, lietuviai per kitą ataką pelno dar vieną įvartį. Šį kartą, tryliktą minutę, pasižymi Danelius Bogdziulis kartu su jam perdavimą atlikusiu Šarūnu Suchomlinu.

Lietuviai toliau spaudžia kazachus iki kėlinio pabaigos, tačiau turėdami pranašumą įvarčio nesugeba pelnyti. Likus septynioms sekundėms, jau grįžus penktam varžovų žaidėjui, kazachai pavojingai atakuoja lietuvių vartus, bet ritulys atsitrenkia į vartų skersinį.

Pirmąjį kėlinį abi komandos surinko po keturias baudų minutes, lietuviai į vartų plotą smūgiavo du kartus ir abu taikliai. Kazachai atsakė septyniais bandymais.

Antrojo kėlinio pradžioje lietuviai išlaiko iniciatyvą savo rankose. Sužaidus keturias minutes ant baudų suoliuko sėdasi Kazachijos atstovas. Lietuviai užspaudžia kazachus prie jų vartų ir pavojingai smūgiuoja komandos kapitonas Nerijus Ališauskas. Netrukus ant suoliuko pasiunčiamas lietuvis Aivaras Bendžius. Ir komandos žaidžia keturi prieš keturis.

Į aikštę grįžusio penktojo Kazachijos žaidėjo vietą po kelių sekundžių užima kitas, grubiai sužaidęs su lietuvių vartininku Mantu Armaliu. Tad kazachai neįgauna kiekybinio pranašumo. Negana to, greitai prie jo prisijungia dar vienas kazachas ir lietuviai įgauna dviejų žaidėjų pranašumą. Tuo pasinaudojęs komandos kapitonas Nerijus Ališauskas perduoda ritulį Laisvydui Rimkui, kuris pelno trečiąjį komandos įvartį.

Tai buvo Lietuvos komandos apogėjus antrajame kėlinyje ir visose rungtynėse. Netrukus žaidimą į savo rankas suėmė Kazachijos komanda.

Kazachams perėmus iniciatyvą, lietuviai tik retkarčiais ištrūksta į varžovų aikštės pusę. Trisdešimt pirmąją minutę Andrejus Židkovas turi realią progą atakuoti varžovų vartus, bet neranda jam po kojų nukritusio ritulio. Kazachai tęsia lietuvių vartų apgultį ir po daugybės bandymų, trisdešimt trečiąją rungtynių minutę pelno įvartį.

Lietuviai pabando kelis kartus smūgiuoti iš toliau, bet nesėkmingai. Žaidimą vėl pradeda kontroliuoti kazachai ir trisdešimt šeštąją minutę pelno antrąjį savo įvartį. Po minutės, lietuviams taip ir nepabuvojus priešininkų pusėje, kazachai išlygina rezultatą 3:3.

Iki antrojo kėlinio pabaigos kazachais išsaugoja iniciatyvą savo rankose, tačiau įvarčio nepelno.

Trečiajame kėlinyje lietuvių žaidimas vyksta vangokai, kol keturiasdešimt ketvirtą minutę D. Bogdziulis perima ritulį ir atakuoja varžovų vartus. Nesėkmingai, tačiau lietuviai užgula priešininkų vartus ir atakuoja dar keletą kartų.

Susikoncentravę puolime lietuviai praleidžia kazachų puolėją Aleksandrą Bielkiną šis ir keturiasdešimt šeštąją minutę šis persveria rezultatą. Vienas įvartis seką kitą. Po minutės tas pats A. Bielkinas siunčia antrą įvartį į lietuvių vartus.

Netrukus lietuviai lieka keturiese ir kazachai pelno šeštąjį įvartį. Penkiasdešimt devintąją minutę N. Ališauskas sušvelnina skirtumą. Rungtynės baigiasi rezultatu 6:4 kazachų naudai.

Andrejus Jadkauskas, antrasis komandos treneris, fizinį pasiruošimą įvardijo kaip pagrindinę pralaimėjimo priežastį.

„Pusantro kėlinio žaidėme gerai ir greitai, tada pritrūkome jėgų, bet ko norėti – mūsų komanda labai jauna. Antrajame penkete žaidžia du šešiolikmečiai, o trečiajame – jau trys. Kazachai – greita ir ištverminga komanda, nėra jaunesnių nei aštuoniolikmečių žaidėjų. Galbūt įmušus trečią įvartį reikėjo labiau koncentruotis gynyboje.“

Kituose mačuose trečiadienį austrai tik per pratęsimą 4:3 įveikė Kroatijos rinktinę, o Danijos komanda 2:1 nugalėjo turnyro šeimininkus slovėnus.

Turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)


1. Danija 3 3 0 0 0 21:5 9
2. Austrija 3 2 1 0 0 14:5 8
3. Slovėnija 3 2 0 0 1 22:8 6
4. Kazachija 3 1 0 0 2 9:16 3
5. Kroatija 3 0 0 1 2 9:27 1
6. Lietuva 3 0 0 0 3 7:21 0

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją