Tarp kitų kandidatų rengti čempionatą buvo Belgija ir Olandija (kartu), Ispanija ir Portugalija (kartu) bei Anglija.

Pirmasis žinią, kad Anglija rinkimus pralaimėjo jau pirmame etape, kompanijai BBC pranešė legendinis Anglijos rinktinės futbolininkas Gary Linekeris. Ilgai tuo niekas nenorėjo patikėti.

Anglijos spaudoje jau pasirodė versijos, kad jų šalis pralaimėjo rinkimus, nes FIFA nariai keršijo už britų žiniasklaidos (BBC laidoje „Panorama“ ir „Sunday Times“ publikacijose) neseniai atskleistą FIFA kyšininkavimo aferą.

Pirmame rinkimų etape Anglija gavo tik 2 balsus iš 22 galimų ir vieną jų saviškiams atidavė Anglijos futbolo federacijos (FA) vadovas Geoffas Thompsonas.

Britai įžvelgia sąmokslą, nes FIFA prezidentas Seppas Blatteris prieš paskelbdamas galutinius rezultatus, tarsi, netyčia mestelėjo, „kad Kinija, o ne Anglija - sukūrė futbolą“.

Anglijos reklamos kompanija kainavo 16 mln. svarų sterlingų, joje dalyvavo Princas Viljamas, D. Britanijos Ministras Pirmininkas Davidas Cameroonas ir futbolininkas Davidas Beckhamas.

Britai liūdnai juokauja: „rusai mums iš po nosies pavogė futbolo čempionatą, bet kai jie grįš namo suvoks, kad mes pavogėme jų orą“. Šiuo metu D. Britanijoje siaučia pūgos, o temperatūra nukrito iki neigiamos.

2022 pasaulio futbolo čempionatas vyks Katare. Tarp kandidatų buvo Australija, Pietų Korėja, JAV ir Japonija.

Britai rašo, kad futbolo aistruoliai Katare patirs kultūrinį šoką, nes šioje valstybėje draudžiama vartoti alkoholį, o neblaivūs užsieniečiai, pasirodę viešoje vietoje, gali būti
areštuoti ir deportuoti iš šalies. Čempionato metu Katare tvyros 50 laipsnių kaitra.

Balsavimo eiga:

2018 metų čempionato šeimininkės rinkimai:

Pirmas etapas

Rusija - 9 balsai
Ispanija/Portugalija - 7
Olandija/Belgija - 4
Anglija - 2 (eliminuota iš tolesnių rinkimų)

Antras etapas:

Rusija - 13
Ispanija/Portugalija - 7
Olandija/Belgija - 2

2022 metų čempionato šeimininkės rinkimai:

Pirmas etapas

Kataras - 11
Pietų Korėja - 4
Japonija 3
JAV - 3
Australija - 1 (eliminuota)

Antras etapas

Kataras - 10
Pietų Korėja - 5
JAV - 5
Japonija - 2 (eliminuota)

Trečias etapas

Kataras - 11
JAV - 6
Pietų Korėja - 5 (eliminuota)

Ketvirtas etapas

Kataras - 14
JAV - 8

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją