„Turnyro lygis kopia vis aukščiau ir aukščiau. Galime džiaugtis turėdami 48 kontraktus su įvairių pasaulio valstybių televizijomis. Turnyrą transliuos ir įtakinga Japonijos kovinio sporto televizija“, – teigė LBF prezidentas Donatas Simanaitis.

Ringe bičiulystę pamirš

Bene didžiausią intrigą bušido pasaulyje kelia dviejų lietuvių – M. Sakalausko ir S. Maslabojevo – akistata.

Praėjusį balandį sostinės „Siemens“ arenoje vykusiame aštuonių sunkiasvorių Europos kovotojų „K-1 World Grand Prix 2010 Vilnius“ turnyre triumfavo M. Sakalauskas, pakeliui į pergalę pranokęs tris varžovus.

Vis dėlto tąsyk klubo „Titanas“ atstovui neteko išmėginti jėgų su žiūrovų simpatijas pelniusiu tokio rango varžybų debiutantu S. Maslabojevu, kuris dėl šlaunies traumos buvo priverstas pasitraukti iš tolesnės kovos pusfinalyje.

„Po praėjusio turnyro buvo daug diskusijų, gavau labai daug laiškų iš gerbėjų. Palaikymas buvo didžiulis. Todėl kovai su Mindaugu ruošiausi ypač atsakingai. Buvau patyręs traumą, bet gydytojai šiais laikais daro stebuklus. Esu pasirengęs eiti iki galo“, – ryžtą demonstravo S. Maslabojevas.

„Šiai kovai ruošiausi kaip ir visoms kitoms. Manau, ji bus labai įdomi, ir nėra ko daug diskutuoti. Kaip Dievas duos, taip ir bus“, – nedaugžodžiavo M. Sakalauskas.

Abu sportininkai prisipažino nejaučiantys vienas kitam jokio priešiškumo.

„Už ringo virvių visi kovotojai yra kolegos, kolektyvas ar net viena didelė šeima. Bet kovos metu draugystės baigiasi. Bent jau aš viską išbraukiu iš savo minčių. O po kovos vėl bendrausime“, – sakė S. Maslabojevas.

„Padarysime savo darbą ir gyvensime toliau“, – pridėjo M. Sakalauskas.

Nervus tampė dar prieš dvikovą

Didžiulę bušido varžybų patirtį sukaupęs šakietis P. Markevičius šįkart susitiks su Lietuvos sirgaliams taip pat puikiai pažįstamu rusu Aleksejumi Prokofjevu. Pajėgiausiu svorio kategorijos iki 86 kg. kovotoju Rusijoje laikomas A. Prokofjevas prieš dvikovą pamėgino išvesti savo varžovą iš kantrybės.

„Aleksejus Rusijos spaudai metė daug negražių žodžių, žadėdamas Petrą įveikti jau pirmame raunde“, – pasakojo D. Simanaitis.
„Geras tas varžovas... Viską pamatysime per kovą, – ruso provokacijoms nepasidavė P. Markevičius. – Šįkart daugiau dėmesio skyriau fiziniam pasirengimui ir smūgių technikai. Žinoma, nepamiršau ir imtynių veiksmų.“

Honoraru pasidalins su neįgaliaisiais

Vienu perspektyviausiu Lietuvos bušido kovotojų laikomas Ignas Barysas šeštadienį kausis su prancūzu Nicolas Joannesu. D. Simanaitis negailėjo liaupsių I. Barysui, lygindamas jį su praeityje Lietuvos bušido vėliavą nešusiu Remigijumi Morkevičiumi.

„R. Morkevičius jau yra praeitis, o ateitis – Ignas. Nematau Lietuvoje nei vieno kovotojo, galinčio jam prilygti šioje svorio kategorijoje. Ignas jau greitai nustebins pasaulį“, – teigė LBF prezidentas.

„Malonu, kad mane lygina su pasauline žvaigžde. Bet dar nesijaučiu esąs toks geras. Kita vertus, ateityje pats tikiuosi būti pavyzdys kitiems“, – sakė antrą kartą prieš sportininką iš užsienio stosiantis I. Barysas.

Vakaro superdvikovoje susirems E. Valavičius ir olandas Rowanas Tolas.

„Noriu laimėti, bet to paties trokšta ir mano priešininkas. Tikiuosi, kad kova bus graži ir jums patiks“, – kalbėjo E. Valavičius.

Beje, lietuvis dalį honoraro už šią dvikovą pažadėjo paaukoti neįgaliesiems.

Gražuolė galynėsis su lenke

Šeštadienį pirmą kartą „Siemens arenoje“ akis į akį stos dvi merginos – Lietuvai atstovausianti rusė Jana Kunickaja ir lenkė Kamila Balanda.

Šviesiaplaukė J. Kunickaja praeityje yra pelniusi pasaulio tekvondo čempionės titulą, o jos varžovė yra Europos ir planetos kikbokso čempionė.

„Jana gali susikauti su bet kuriuo vaikinu savo svorio kategorijoje. Jos rezultatai – stulbinantys. Manau, kad publika merginas sutiks labai šiltai. Tuo labiau, kad Jana – labai graži mergina“, – intrigavo D. Simanaitis.

Turnyro „Hero's Lithuania 2010“ dvikovos

Teodoras Aukštuolis – Lalanne Jean-Charlesas (Prancūzija)
Tadas Šapoka – Krzysztofas Morzyszekas (Lenkija)
Tomas Pakutinskas – Pavelas Doroftei (Moldova)
Ignas Barysas - Nicolas Joannesas (Prancūzija)
Jana Kunickaja - Kamila Balanda (Lenkija)
Egidijus Valavičius – Rowanas Tolas (Olandija)
Vaidas Valančius – Ruslanas Kolodko (Baltarusija)
Mindaugas Sakalauskas – Sergejus Maslabojevas
Petras Markevičius – Aleksejus Prokofjevas (Rusija)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją