Tačiau nėra padėties be išeities. Pietų Amerikos futbolo konfederacija nusiuntė kvietimą dalyvauti turnyre Kosta Rikos futbolo federacijai, kuri mielai sutiko atvykti į turnyrą.

Kosta Rikos rinktinė, kuri pirmauja šiuo metu pirmauja Šiaurės, Centrinės Amerikos bei Karibų jūros baseino (CONCACAF) atrankos zonoje, rungtyniaus C grupėje, kartu su Bolivijos, Urugvajaus ir Argentinos rinktinėmis. Tiesa, kol kas neaišku ar į turnyrą atvyks Argentinos rinktinė.

Po to, kai Pietų Amerikos futbolo konfederacija praėjusią savaitę dėl neramumų Kolumbijoje nutarė atidėti turnyrą 2002 metams, o ketvirtadienį priėmė sprendimą, kad "Copa America" įvyks numatytu laiku, turnyre atsisakė dalyvauti viena turnyro favoričių - Argentinos rinktinė.

Pasak rinktinės vadovų, kai buvo nuspręsta atidėti turnyrą jie paleido rinktinės žaidėjus atostogauti. Tačiau dabar Argentinos futbolo federacijos požiūris kiek pasikeitė ir jie nusprendė palaukti iki antradienio.

Liepos 11-29 dienomis "Copa America" turnyre turėtų dalyvauti 10 Pietų Amerikos komandų bei dvi vienuolikės svečių teisėmis - Meksika ir Kosta Rika. Kelios P.Amerikos šalys - Brazilija, Peru ir Urugvajus - pranešė, kad į Kolumbiją atsiųs antrąsias rinktines. Tik turnyro šeimininkė Kolumbija dalyvaus stipriausios sudėties.

Du paskutiniuosius kas dvejus metus rengiamus Pietų Amerikos čempionatus laimėjo Brazilijos futbolininkai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją