FIFA ne kartą diskutavo su 20 klubų pirmosiose lygose turinčiomis šalimis, kad būtų sumažintas komandų ir rungtynių skaičius, tačiau niekas nepasikeitė. Dėl to tapo neįmanoma įgyvendinti prieš ketverius metus priimtą suderintą pasaulio futbolo varžybų kalendorių, o daug rungtynių turintys žaisti klubai priversti ne visas jas žaisti pajėgiausios sudėties.

Šiuo metu FIFA yra bejėgė daryti įtaką nacionalinių federacijų veiklai apribojant komandų skaičių, todėl artimiausiame FIFA kongrese gegužės mėnesį S. Blatteris prašys pakeiti FIFA statutą ir įgalinti jį spręsti šį klausimą.

"20 komandų lygoje yra per daug", - pareiškė FIFA vadovas. - "Reikia sumažinti rungtynių per metus skaičių iki 45, įskaitant čempionatus ir taurių varžybas".

Jis priminė, kad 1992-1993 metais darbo grupėse šis klausimas buvo svarstomas ir nuspręsta, kad 16 komandų, kurios sužaidžia 30 rungtynių, yra geras variantas.

Tačiau jei S. Blatteris ir gaus mandatą reguliuoti komandų skaičių, jis gali susidurti su geriausių pasaulio lygų opozicija, nes komandų mažinimas yra tiesiogiai susijęs su mažesnėmis pajamomis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją