Lietuvos rinktinė žais dvejose atrankos varžybose - gegužės 8-9 dienomis Sopote (Lenkija) ir birželio 26-27 d.d. Kijeve (Ukraina).

Visos atrankos turnyre dalyvaujančios rinktinės pagal turimą reitingą suskirstytos į dvi grupes - 15 aukštesnio reitingo ir 15 žemesnio reitingo (čia pakliuvo ir Lietuva) ekipų. Kiekviename atrankos turnyre (o jų dėl finansinių sunkumų vietoj planuotų 8 liko 6) dalyvaus po 5 rinktines iš abiejų grupių.

Lietuvos regbininkų varžovais Sopote bus Airijos, Rusijos, Vokietijos, Lenkijos, Čekijos (visos - aukštesnio reitingo), Švedijos, Bosnijos, Latvijos ir Norvegijos rinktinė, o Kijeve lietuvių lauks Gruzija, Portugalija, Ispanija, Ukraina, Olandija (visos - aukštesnio reitingo), Švedija, Liuksemburgas, Austrija bei Moldova.

Beje, Europos čempionate nedalyvaus Anglija (jau turi kelialapį į finalinį etapą Honkonge), Velsas (dėl vidinių nesutarimų federacijoje) bei Serbija, Malta ir Monakas (dėl žemo meistriškumo pašalintos iš turnyro).

Finaliniame Europos regbio-7 čempionato etape liepos 16-17 d.d Palma de Maljorkoje (Ispanija), į kurį pateks 16 geriausiai atrankos varžybose pasirodžiusių rinktinių, bus kovojama ir dėl 7 kelialapių į Pasaulio Taurės turnyro finalinį etapą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją