Aukso medaliai atiteko mūsiškes tiek finale, tiek atrankoje aplenkusioms Didžiosios Britanijos sportininkėms.

Lietuvės finale distanciją nuvažiavo per 3 min. 29,992 sek., o britės Katie Colclough, Wendy Houvenaghel ir Laura Trott finale atstumą įveikė per 3 min. 23,435 sek.

Kvalifikacijos varžybose lietuvės užfiksavo 3 min. 28,011 sek. laiką ir taip pat buvo antros. Britės atrankoje 3 km važiavo per 3 min. 24,916 sek.

Bronzos medaliai atiteko vokietėms Lisai Brennauer, Verenai Jooss ir Madeleine Sandig, kurios mažajame finale trasą įveikė per 3 min. 28,127 sek. ir 0,283 sek. aplenkė Baltarusijos rinktinę: Iriną Kručkovą, Aksaną Papko bei Tatsianą Šarakovą.

Rungtyje dalyvavo 14 komandų. Pasaulio rekordas – 3 min. 21,552 sek. priklauso Naujosios Zelandijos dviratininkėms.

Penktadienį moterų komandų sprinto rungtyje dar lenktyniavo Lietuvos rinktinės duetas Gintarė Gaivenytė ir Simona Krupeckaitė.

Mūsiškių varžovės penkto važiavimo dvikovoje buvo labai pajėgios britės – Victoria Pendleton ir Jessica Varnish. Lietuvės du ratus įveikė per 34,485 sek. ir nusileido priešininkėms, kurių laikas – 33,382 sek. Pagal rezultatą Lietuvos dviratininkės užėmė 5-ą vietą tarp 10 duetų ir pasitraukė iš kovos dėl medalių.

Europos čempionatas Lenkijoje baigsis sekmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją