„Dabar rinktinėje vyksta kartų kaita, ateina nauji sportininkai. Žiūrėsime, kaip jiems seksis. Nors Lietuva – maža šalis, meistriškumu nenusileidžiame pripažintiems lyderiams. Turime puikią mokymo sistemą, puikią bazę ir sugebame paruošti sportininkus“, – teigė Lietuvos tradicinės karatė asociacijos (LTKA) prezidentas Giedrius Dranevičius.

Lietuvos duetas į Braziliją išvyks kitą antradienį, o penktadienį jau pradės kovas pirmenybėse. Sportininkams lėktuvuose ir oro uostuose teks praleisti net 42 valandas.

Dėl didelių išlaidų – kelionė vienam asmeniui kainuos apie 8 tūkst. litų – nuspręsta į pasaulio čempionatą deleguoti tik šalies čempionus. N. Motiejūnas šiemet iškovojo šį titulą kumitė (dviejų sportininkų kovos) rungtyje, o V. Akimovas laimėjo katos (kovinių pozų) varžybas.

„Turistų nenorime vežti, nes kelionė – labai brangi“, – pažymėjo G. Dranevičius, kuris pats dėl taupymo sumetimų nusprendė atsisakyti čempionato organizatorių kvietimo teisėjauti pirmenybėse.

Tikslas – geriausių dešimtukai

Antrą kartą karjeroje planetos čempionate dalyvausiantis N. Motiejūnas apie savo tikslus Brazilijoje kalbėjo atsargiai.

„Pasiruošėme tiek, kiek galėjome. Sunku prognozuoti konkrečias vietas, bet užimti pozicijas rikiuotės viduryje būtų visai gerai. Pasaulio čempionate dalyvauja apie 40 valstybių atstovų, todėl ir tai būtų pasiekimas.

Galime būti pranašesni tik tuo, kad Lietuva dar nėra žinoma valstybė pasaulyje. Turime daug informacijos apie pagrindinius varžovus, tuo tarpu jie apie mus žino mažai“, – sakė N. Motiejūnas, kuris vylėsi iki čempionato pasveikti po neseniai patirtos traumos.

Tarptautinėse varžybose debiutuosiantis V. Akimovas pažadais taip pat nesimėtė.

„Tokio masto varžybose dalyvausiu pirmą kartą gyvenime, todėl noriu pirmiausia iš vidaus pamatyti, kaip ten viskas atrodo. Žinoma, mano tikslas yra padaryti viską, kad nors viena pergalė būtų iškovota, bet tuo pačiu noriu ruoštis vėlesniems startams ir ateičiai. Apie kažkokią vietą net negalvoju“, – tikino sportininkas.

Reiklesnis buvo G. Dranevičius, kurio teigimu, abiems sportininkams keliamas tikslas patekti į geriausiųjų dešimtukus.

„Kuklumas – gerai, bet aš žinau, ką jie iš tikrųjų gali. Abu sportininkai yra labai skirtingi. Vadimas – iš prigimties judrus ir greitas, o Norbertas turi puikų strateginį mąstymą ir tvirtą charakterį“, – kalbėjo LTKA prezidentas.

Peilis – aklimatizacija

Pasak N. Motiejūno, grėsmingiausi lietuvių varžovai pasaulio čempionate bus lenkai, italai, rumunai, ukrainiečiai ir šeimininkai brazilai.

G. Dranevičiui nerimą kėlė tai, kad atsigauti po sunkios kelionės Lietuvos kovotojai beveik neturės laiko.

„Mane labiausiai neramina ilga kelionė ir aklimatizacija. Žinau, ką reiškia laiko juostų pasikeitimas. Kita mūsiškių silpnoji vieta – tarptautinių varžybų patirties stygius. Gaila, kad negalėsiu būti kartu su jais, patarti ir palaikyti morališkai“, – sakė LTKA vadovas.

Iki šiol lietuviams planetos pirmenybėse aukščiausiai yra pavykę pakilti iki antrojo apdovanojimų pakylos laiptelio. 2004 metais sidabro medalį iškovojo R. Bublevičius, o po ketverių metų Vilniuje vykusiame čempionate jo rezultatą pakartojo K. Kacevičiūtė.

2008 metais aktyvią sportinę karjerą į šeimyninio gyvenimo planus išmainiusi pradinių klasių mokytoja iš Lentvario šiuo metu treniruoja vaikus ir neatmeta galimybės ateityje sugrįžti į didįjį sportą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją