Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF) dar rugsėjo 5 d. iš tarptautinės federacijos gavo raštą, kuriame teigiama, kad Barselonoje paimti Ž. Balčiūnaitės mėginiai kelia įtarimų - juos pasėjo ištirtas A mėginys.

Per Ž. Balčiūnaitės konferenciją (lapkričio 1 d. Vilniuje - DELFI) nebuvo užsiminta, kad LLAF spalio 10-ą gavo ir B mėginio atsakymą - šis dar sykį patvirtino, jog bėgikei teks įrodinėti savo nekaltumą, dėsto „Lietuvos rytas“.

LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis, trečiadienį paklaustas, kodėl du mėnesius buvo slepiama informacija apie Ž. Balčiūnaitės bėdas, atsakė tikįs, kad su bėgike įvyko nesusipratimas.

„Laikomės ir laikysimės minties, kad dėl Ž. Balčiūnaitės įvyko nesusipratimas. Per gerai pažįstu Živilę, kad patikėčiau kaltinimais. Tarptautinės federacijos rašte aiškiai pasakyta, kad informacija yra asmeninė ir negali būti viešinama.

Formaliai nušalinti nuo varžybų bėgikę galėjome iš karto, gavę B mėginio atsakymą. Bet kaltinimų formuluotės verčia leisti atletei apsiginti. Ten nėra nė žodžio apie tai, kad ji vartojo dopingą.

Kalbama apie galimą draudžiamojo preparato intervenciją. Mes skyrėme laiko sportininkei ir treneriui išdėstyti visus argumentus ir faktus, kurie įrodytų jų nekaltumą. Kai visus paaiškinimus nusiųsime antidopingo kontrolės atstovams, lauksime porą savaičių. Po to arba lengviau atsipūsime, arba teks skirti diskvalifikavimą. Tai įvyks gruodį“, informuoja “Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją