„Varžovai mums vis tenka stipresni vieni už kitus. Turime kautis ne su vidutiniokais, o su pačiomis geriausiomis pasaulio rinktinėmis“, - konstatavo G. Savukynas.

Pritrūko repeticijų

Pekino olimpinių žaidynių bronziniai prizininkai ispanai svečius iš Lietuvos parklupdė dar pirmajame kėlinyje, kurį laimėjo rezultatu 17:5.

„Rungtynių pradžia nežadėjo nieko blogo. Nemažą pirmojo kėlinio dalį laikėmės garbingai, tačiau neišnaudojome progų puolime ir leidome varžovams nutolti. Tokį skaudų pralaimėjimą nulėmė daugybė techninio bloko – suklydome net 23 kartus. Ispanai mums to neatleido“, - mačo eigą analizavo G. Savukynas.

„Visi tie „lygioje vietoje“ pamesti kamuoliai trenkė mums per abi ausis. Tikėkimės, kad tokie dalykai daugiau nepasikartos“, - sakė du įvarčius į ispanų vartus pelnęs Mindaugas Andriuška, kurio nuomone, lietuvių savitarpio supratimo stygių lėmė tai, jog prieš mačą jo ekipa turėjo tik vieną bendrą treniruotę.

Komandos draugui antrino ir bene vienintelis po rungtynių Ispanijoje pagyrų susilaukęs vartininkas Arūnas Vaškevičius: „Galbūt mums trūko kontrolinių rungtynių, būtinų tam, kad pamatytume savo silpnąsias vietas.“

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Edis Urbanavičius aiškino, jog tarptautinis varžybų tvarkaraštis rinktinei būtų leidęs sužaisti draugišką mačą nebent praėjusį rugsėjį. Anot E. Urbanavičiaus, pasinaudoti šia galimybe federacijai neleido sunki finansinė padėtis.

Pageidauja protingesnio žaidimo

Sekmadienį lietuviai pratęs kovą 2-oje atrankos grupėje ir Vilniaus „Siemens arenoje“ priims Kroatijos rankininkus. Kroatai pirmajame mače be didesnių keblumų 34:22 nugalėjo Rumunijos ekipą.

„Šiandien (penktadienį – DELFI) ryte su vyrais analizavome praėjusio mačo klaidas ir jas rimtai įvertinome. Turime dar tris treniruotes ištaisyti broką. Esame nusiteikę žaisti žymiai griežčiau ir protingiau. Ypač tikiuosi geresnio žaidimo iš aikštės žaidėjų. Jie tai tikrai gali“, - kalbėjo G. Savukynas.

Treneris nesureikšmino laukiančios akistatos su praeityje du kartus geriausiu planetos rankininku pripažintu 31 metų Ivano Baličiumi, pabrėždamas, kad teks kautis ne su vienu žmogumi, o su visa pajėgių žaidėjų nestokojančia komanda.

G. Savukyno teigimu, jo auklėtiniams iškelta užduotis šiame atrankos cikle surinkti 3-4 taškus.

Prekyba bilietais – vangi

Palaikyti savo tautiečių į Vilnių turėtų atvykti apie šimtą Kroatijos aistruolių. LRF vadovas E. Urbanavičius apgailestavo, jog Lietuvoje prekyba bilietais į rankininkų dvikovą vyksta labai vangiai.

„Rungtynių data nėra pati geriausia. Norėjome, kad jos vyktų šeštadienį, o ne viduryje ilgojo savaitgalio, tačiau tądien „Siemens arenoje“ šeimininkaus Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai, kurie žais VTB Vieningosios lygos mačą. Vis dėlto, manau, kad maždaug 2,5 tūkst. mūsų sirgalių turėtų susirinkti“, - prognozavo E. Urbanavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją