"Tai nenuostabu. Juk šis aristokratiškas sportas Lietuvoje yra karšta naujiena. Yra laukas, bus ir žaidimas", - LŽ tvirtino kai kurie Didžiųjų Lapių gyvenvietės pakraštyje oficialiai atidaryto golfo klubo "Elnias" nariai. Pasak jų, golfo laukas ne tik kovos, bet ir poilsio, susitikimų, prasmingų sandorių vieta.

Oficialiai atidarant golfo klubą bei žaidimo lauką šeštadienį dalyvavo politikai, verslininkai, Lietuvoje akredituoti užsienio šalių diplomatai, kiti žymūs visuomenės veikėjai.

Simboliai

Šalia Didžiųjų Lapių gyvenvietės besidairantieji golfo lauko pirmiausia pamato ne jį, o už aukštos vielinės tvoros besiganančius elnius. Būtent Vytauto Motiejūno bendrovės "Elnias" pavadinimas buvo parinktas ir naujajam golfo klubui.

35 ha ploto devynių duobučių golfo aikštyną šeštadienį pristatė "Elnio" savininkas, 71 metų verslininkas V.Motiejūnas. Jis susirinkusiesiems prisipažino, kad ši idėja jo galvoje kirbėjo daugybę metų, o galutinai subrandinta ir įgyvendinta beveik per metus.

"Simboliška ir tai, kad klubo atidarymas sutapo su kunigo Ričardo Mikutavičiaus žūties diena", - teigė V.Motiejūnas. Jis atskleidė, kad prieš trejus metus nužudytas žinomas Kauno dvasininkas buvo vienas aistringiausių golfo šalininkų.

Žaidėjai Golfo klubo "Elnias" narių skaičius šiandien jau perkopė pusantro šimto. Klubas turi savo vėliavą, o nariai - pažymėjimus. Beje, stojamasis golfo klubo "Elnias" mokestis - 2000 Lt, metinis nario mokestis - 400 Lt.

Šeštadienį nario pažymėjimus atsiėmė keliolika Motiejūnų valdas aplankiusių golfo žaidėjų: buvęs žemės ūkio ministras Edvardas Makelis, žymūs operos solistai - Seimo narys Eduardas Kaniava ir Vladimiras Prudnikovas, Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Skirmantas Paukštys, Kauno rotušės šeimininkas Kęstutis Ignatavičius ir kt.

Tarp golfo klubo narių yra ir kitų įžymybių - Seimo narys Kazys Bobelis, krepšininkai Arvydas Sabonis ir Rimas Kurtinaitis, Virgilijus Noreika ir t.t. Tiesa, pastarieji, kaip ir senas V.Motiejūno bičiulis bei golfo žaidėjas Prezidentas Valdas Adamkus, į tikro golfo lauko atidarymą negalėjo atvykti.

Smūgiai

Iškilmingai atidarytame golfo lauke pirmąjį smūgį atlikti buvo pavesta lauko įkūrėjui V.Motiejūnui. Nepraleido progos bene trečią kartą savo gyvenime paimti į rankas golfo lazdą ir Seimo narė Kazimiera Prunskienė. Ji prisipažino pirmąsyk savo jėgas išbandžiusi golfo aikštyne Floridoje (JAV).

Tarp smūgiavusiųjų būta ir debiutantų, kurie įspūdžiais su šio žaidimo profesionalais dalijosi aikštyno pašonėje ką tik išdygusioje pašiūrėje. Ta proga pramogautojams buvo siūlomi ypač prašmatnūs gėrimai bei užkandžiai.