Jo vizito tikslas - susipažinti su numatoma čempionato vieta, apgyvendinimo ir maitinimo sąlygomis bei organizatorių pasirengimu.

"Lietuva turi didžiulį privalumą, kad čempionatą planuoja rengti sostinėje, kur yra tarptautinis oro uostas, - sakė prancūzas. - Trūkumų ar problemų kol kas nematau jokių".

Pasak M.Dussono, galutinis sprendimas dėl čempionato bus priimtas jau kitą savaitę Tiranoje vyksiančiame FILA Vykdomojo komiteto posėdyje.

Paklaustas, ar Lietuva turi rimtų konkurentų, jis sakė, kad čempionatą rengti taip pat pretenduoja Vengrija, Turkija ir Iranas. Šios šalys yra gerai žinomos imtynių pasaulyje, tačiau lietuvių naudai yra FILA siekis praplėsti varžybų geografiją.

Be to, Lietuva jau gavo tarptautinių varžybų organizavimo krikštą, 2002 metais Vilniuje sėkmingai surengusi Europos jaunių čempionatą.

"Galiu pasakyti, kad jei Lietuvos pasiūlytos sąlygos prilygs kitų šalių pasiūlymams, čempionatą gaus Lietuva", - sakė M.Dussonas. Čempionatas planuojamas kitų metų liepos mėnesį. Jame dalyvautų apie 1000 sportininkų iš 70-80 pasaulio šalių.

"Norint tobulėti, nepakanka važinėti į turnyrus užsienyje, reikia ir patiems įgyti organizacinės patirties, - sakė Lietuvos imtynių federacijos (LIF) garbės prezidentas Rimantas Bagdonas. - Tai labai svarbu sporto šakos plėtojimuisi".

Penktadienį M.Dussonas čempionato surengimo galimybes aptarė su Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento generaliniu direktoriumi Vytu Nėniumi.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją