Tačiau rinktinėje šįkart nebus Manto Savėno ir Mindaugo Kalono, komandai taip pat nepadės ir, anot trenerių, traumuoti Andrius Velička bei Giedrius Arlauskis, praneša Sport1 žinios.

Lietuvos rinktinės treneris R. Žutautas skelbdamas sudėtį komentavo, kodėl komandoje nėra neseniai į Rusijos Kazanės „Rubin“ klubą perėjusio G. Arlauskio.

„Šiokių tokių pasikeitimų turim, lyginant su paskutinėmis dvejomis rungtynėmis, kurios vyko su škotais ir su čekais. Praradom vieną iš vartininkų. Tai yra G. Arlauskis, kuris dar gydosi traumą. Jis pradėjo treniruotis, nesinori (jo) traumuoti daugiau“, - oficialioje spaudos konferencijoje sakė R. Žutautas.

Kalbėdamas apie G. Arlauskį rinktinės treneris buvo netikslus.

Dar praėjusį savaitgalį Rusijos dublerių pirmenybėse 90 minučių žaidęs vartininkas, ruošiasi ir trečiadienio UEFA Čempionų lygos turnyro susitikimui su Barselonos „Barcelona“ klubo futbolininkais.

„Esu 100 procentu pasiruošęs, nežinau, kodėl jis (R. Žutautas) taip sako“, - Sport1 televizijai telefonu apie savo „traumą“ kalbėjo G. Arlauskis. - Aš asmeniškai jaučiuosi labai gerai“.

Ar tiesa, kad tarp futbolininko ir trenerio, kuris dar ne taip seniai G. Arlauskį vadino vienu geriausių Europos vartininkų, perbėgo juoda katė?, - retoriškai klausia Sport1.

Pats vartininkas šito nekomentuoja, tačiau futbolo kuluaruose kalbama, kad trintis tarp trenerio ir G. Arlauskio paaštrėjo tada, kai pastarasis atsisakė R. Žutauto, kaip futbolo agento, paslaugų.

Pasak Sport1, R. Žutauto klientūroje yra ne vienas rinktinės žaidėjas, pavyzdžiui, Kęstutis Ivaškevičius, kandidatų sąraše randamas ir anksčiau niekada į jį nepatekdavęs Artūras Rimkevičius, bei Darvydas Šernas ir Tadas Kijanskas.