„Nors šio medalio jaunių varžybose ir tikėjomės, Gedimino rezultatas kombinuoto pjaustymo rungtyje būtų tarp geriausių ir profesionalų varžybose, – sakė Lietuvos komandos vadovas Aidas Lebeda. – Gaila, kad jaunių varžybų rezultatai neįtraukiami į komandinę čempionato įskaitą, nes Lietuvos komanda būtų užėmusi gerokai aukštesnę vietą“.

Bendroje komandų įskaitoje lietuviai tarp 31-os valstybės atstovų liko 20-i. Komandų varžybas laimėjo Austrijos ekipa.

Asmeninių varžybų bendroje įskaitoje tarp 93 dalyvių 28-erių metų Romas Balčiūnas užėmė 33-ą vietą, 25-erių metų Povilas Penkaitis buvo 60-as, o labiausiai patyręs 38-erių metų Gintaras Karpavičius – 66-as.

„Mūsų vyrams koją pakišo lietus, – pasakojo A. Lebeda. – Viską lėmė paskutinė rungtis – šakų genėjimas. Vyrai surizikavo ir stengėsi atlikti užduotį kaip galima greičiau, tačiau dėl slidaus paviršiaus padarė klaidų, kurios kainavo brangiai“.

Pasaulio medkirčių čempionatas Zagrebo centre esančiame Jaruno parke vyko tris dienas. Lietuviai startavo vieni pirmųjų, tad vėliau jau tik laukė varžovų rezultatų.

„Apskritai bendras varžybų lygis ir rezultatai yra tikrai aukšti, tai labai nusivylę neturėtume būti. Be to, labai daug vilčių teikia progresuojantis jaunimas“, – sakė A. Lebeda.

Prieš dvejus metus Vokietijoje mūsų šalies ekipa užėmė 18-ą vietą iš 29 dalyvių. Kaip ir praėjusį kartą, šįsyk pasaulio čempionate dalyvaujantys lietuviai priklausė tarptautinei „Husqvarna“ komandai, kuri pasaulio čempionatuose yra laimėjusi daugybę apdovanojimų.

Asmenines pasaulio čempionato varžybas bendroje įskaitoje laimėjo estas Andresas Oleskas su pjūklu „Jonsered CS 2171“. G. Stasiūnas naudojosi profesionaliu pjūklu „Husqvarna 576XP“.

Pagal pasaulio medkirčių čempionato sistemą Zagrebe vyko penkių disciplinų individualios ir komandinės varžybos. Individualios varžybos skirstomos į suaugusiųjų ir jaunių. Varžybų nugalėtojai buvo išaiškinti įvertinus jų greitį, tikslumą ir darbo saugumą.

Lietuvos rinktinė buvo sudaryta pagal atvirojo Lietuvos medkirčių čempionato rezultatus. Čempionatas vyko gegužės 15-ą Rumšiškių liaudies buities muziejuje pagal 2010 metų pasaulio medkirčių čempionato taisykles.

Medkirčiai turėjo įveikti penkias rungtis: pjūklo grandinės keitimas, rąstų pjaustymas ant „ožio“, tikslusis (precizinis) pjaustymas, medžio pjovimas ir šakų genėjimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją