Vienetų susitikime R.Muraška 7:6(3), 4:6, 4:6 neatsilaikė prieš Oskar Saarne. A.Balžekas įtemptoje kovoje 7:5, 3:6, 9:7 nugalėjo Mait Kunnap. R.Muraškos ir G.Sabeckio duetas 4:6, 3:6 pralaimėjo M.Kunnap ir A.Vahkal porai.

Iš A pogrupio į tolimesnį etapą pateko Estija ir Lietuva. A.Balžekas šiose rungtynėse Lietuvos komandai pelnė labai svarbų tašką, kuris nulėmė rinktinės patekimą į kitą varžybų etapą. A pogrupyje visos komandos iškovojo po vieną tašką, todėl Kipro iškritimą nulėmė blogesnis bendras laimėtų kovų rezultatas.

Iš B pogrupio į tolimesnį etapą iškopė Monako ir Makedonijos rinktinės. Šiandien B pogrupyje Monakas 2:1 įveikė Makedoniją. Islandija 3:0 nugalėjo Andorą.

Savaitgalį dėl patekimo į Europos/Afrikos zonos II grupę kovos 4 komandos – Estija, Lietuva, Monakas ir Makedonija. Estija ir Monakas jau turi po vieną tašką, Lietuva ir Makedonija startuoja su nuliniu taškų bagažu.

Į tolimesnį etapą nepapuolusios komandos tarpusavyje aiškinsis, kuriai teks kristi į žemesnę IV grupę. Varžybose atsisakęs dalyvauti Azerbaidžanas automatiškai nukrito į IV grupę.

Šeštadienį Lietuva žais su Monako komanda.

Davis Cup by BNP Paribas Europos/Afrikos zonos III grupės varžybose Lietuvai atstovauja tenisininkai Aivaras Balžekas, Gvidas Sabeckis, Rolandas Muraška, Paulius Jurkėnas. Komandos kapitonas - Rimvydas Mugevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją