Trumpiausią distanciją, mini maratoną, greičiausiai įveikė Tomas Matijošius (preliminarus laikas 13:21 min.) Po sėkmingo finišo lengvaatletis sakė tikėjęsis pergalės.

„Esu patenkintas savo rezultatu, nors, aišku, galėjau ir geriau bėgti, bet nelabai buvo su kuo varžytis. Dabar atgaunu jėgas po patirtos traumos, todėl tikiuosi, kad geriausi rezultatai dar ateityje“, – po sėkmingo finišo kalbėjo sportininkas.

T. Matijošiui priklauso geriausias sezono pusės maratono rezultatas, tačiau išsigydęs traumą sportininkas bijojo rizikuoti, todėl startui Vilniaus maratone pasirinko pačią trumpiausią distanciją – 4,2 km.

„Dar sunku bėgti ilgesnes distancijas. Šiemet mano pasiekto pusės maratono laiko niekas nepagerino ir net nepriartėjo prie jo, o pats irgi nenorėjau dar rizikuoti. Tačiau sveikata gerėja, netrukus galėsiu bėgti ir ilgesnes distancijas“, – vylėsi T. Matijošius.

Pirmoji iš moterų mažojo maratono finišą kirto Vaida Žūsinaitė (preliminarus laikas 15:06 min.) Sportininkė džiaugėsi, kad pavyko įveikti savo nuolatinę varžovę Eglę Krištaponytę.

„Mačiau, kad prieš mane finišavo keletas vyrų, bet smagu, kad priekyje jų buvo ne tiek ir daug. Labai smagu bėgti tokiame viešame bėgime, kai visoje trasoje aktyviai palaiko žiūrovai, ploja, ragina bėgikus. Organizatoriai labai gerai viskuo pasirūpino, bėgant nebuvo grūsčių ar susistumdymų“, – džiaugėsi sportininkė.

Pusės maratono (21,097 km) distancijos finišą pergalingai kirto Aurimas Skinulis (preliminarus laikas 1:08:28 val.) Sportininkas juokavo, kad tai jam buvo puiki treniruotė prieš kitus startus.

„Padariau net per gerą treniruotę. Iki mano asmeninio rezultato pritrūko vos dviejų minučių. Viršijau trenerio suplanuotą laiką, tai bijau, kad galiu gauti pylos“, – juokėsi nugalėtojas.

Moterų grupėje be didesnio pasipriešinimo pergalę iškovojo Diana Lobačevskė (preliminarus laikas 1:14:09 val.) Tarp visų pusės maratono dalyvių ji finišavo trečia, į priekį praleidusi tik du vyrus. Bendroje įskaitoje ji džiaugėsi trečiąja vieta.

„Treneris sakė, kad per greitai bėgau, – gerai nusiteikusi kalbėjo sportininkė. – Bet tikriausiai ir negalėjo būti kitaip – oras idealus, žiūrovų palaikymas labai didelis, bėgti buvo vienas malonumas“.

Pirmasis maratoną įveikęs Tomas Venckūnas neslėpė nusivylimo. Sportininkas buvo itin nepatenkintas savo pasiektu rezultatu (preliminarus laikas 2:37:27 val.)

„Tikėjausi laimėti, nes žinojau, kokie varžovai dalyvaus. Didelės konkurencijos nejutau, bet buvo labai sunku bėgant paskutinį ratą. Esu labai nepatenkintas rezultatu, net moterys varžybose geriau prabėga“, – sakė jis.

Moterų grupėje greičiausiai 42,195 km nubėgo Modesta Kaminskienė (preliminarus laikas 3:14:36 val.) Begikė neslėpė džiaugsmo nelengvai iškovota pergale.

„Specialiai maratonui nesiruošiau, bet labai džiaugiuosi, kad laimėjau. Rezultatu nesu patenkinta, bet pergalė yra pergalė. Buvo sunku, bet dabar esu laiminga“, – po finišo sakė ji.

Nugalėtojų rezultatai (preliminarūs)

MINI MARATONAS (4,2 km)

Vyrai

1. Tomas Matijošius 13:21 min.
2. Andrej Jegorov 14:06 min.
3. Dalius Pavliukovičius 14:24 min.

Moterys

1. Vaida Žūsinaitė 15:06 min.
2. Eglė Krištaponytė 15:44 min.
3. Rasa Matulevičiūtė 18:26 min.

PUSMARATONIS (21,097 km)

Vyrai

1. Aurimas Skinulis 1:08:28 val.
2. Darius Sadeckas 1:13:20 val.
3. Konstantinas Tichonovas 1:14:55 val.

Moterys

1. Diana Lobačevskė 1:14:09 val.
2. Monika Vilčinskaitė 1:32:09 val.
3. Renata Siliuk 1:36:04 val.

MARATONAS (42,195 km)

Vyrai

1. Tomas Venskūnas 2:37:27 val.
2. Antanas Žukauskas 2:39:21 val.
3. Tadas Kavaliauskas 2:41:24 val.

Moterys

1. Modesta Kaminskienė 3:14:36 val.
2. Sada Bukšnienė 3:30:32 val.
3. Aušrinė Ward 3:40:49 val.

Šeimų lenktynėse su vežimėliais – ir ašaros, ir saldūs sapnai

Vilniaus maratono trasoje turėjo galimybę pasivaržyti ne tik profesionalūs bėgikai, bet ir tėveliai su savo mažosiomis atžalomis. 22 šeimos, stumdamos vežimėliuose įsitaisiusius vaikus, pasiryžo įveikti beveik 1,5 km distanciją. Iš viso vežimėliuose buvo įsitaisę 25 mažyliai.

Pirmoji finišo liniją po labai atkaklios kovos kirto Violetos ir Antano Žukauskų šeima. Trasą su vežimėlyje dūdas laidančiu 8 mėnesių Aidu sutuoktiniai įveikė per kiek daugiau nei 8 minutes.

Bėgimas su vežimėliais
„Tėvelis maratonininkas, jam čia buvo tik apšilimas, o aš truputį pavargau. Iš tikrųjų labai skubėjome, nes Aidas labai nemėgsta sėdėti vežime, verkia, tai reikėjo kuo greičiau paimti ant rankų. Visą kelią jis rėkė“, – šypsojosi V. Žukauskienė.

Sportuojantys tėvai tikisi, kad ir jų mažylis užaugęs bus aktyvus ir propaguos sveiką gyvenimo būdą.

„Abu mėgstame sportuoti, todėl būtų smagu, kad ir vaikas savo pėdutėmis pasektų paskui mus. Turime specialią krikštynų skrynelę, į kurią įdėsime Aido dalyvio numerį. Bus smagus prisiminimas, kad toks mažas jau dalyvavo bėgime“, – džiaugėsi mažylio mama.

Garsi Lietuvos lengvaatletė Irina Krokoviak mažylio susilaukė vos prieš pusantro mėnesio. Kol mama su kitais tėveliais rungėsi bėgimo trasoje ir net suplukusi stūmė vežimėlį, sūnelis Danila ramiai pūtė į akį.

„Pratiname sūnų prie sportinės dvasios nuo mažų dienų. Po gimdymo mano kūnas dar atsipalaidavęs, bėgti nebuvo labai lengva, tačiau smagu, kad sulaukėme labai daug žmonių palaikymo, aplodismentų. Manau, kad svarbu ne laimėti, o dalyvauti, bet ir užimta trečioji vieta labai maloni“, – sakė profesionali sportininkė.

Daug dėmesio sulaukė varžybose startavusi Garmų šeima su dvigubu vežimėliu, kuriame sėdėjo dvynukės Rūta ir Ieva. Šeimos galva Mindaugas šeštadienį išbandė jėgas bėgimo avint aukštakulniais varžybose, kuriose buvo antras, o sekmadienį stojo ne tik į bėgimo su vežimėliais, bet ir maratono trasą. Tuo tarpu mama Aušra po bėgimo vis dar sunkiai gaudė kvapą.

„Tėčiui čia buvo tik apšilimas, o aš gerokai pavargau. Dukrytėms labai patiko šitos varžybos, nes greitis buvo didesnis nei įprastai, todėl labai ramiai sėdėjo“, – įspūdžiais dalijosi moteris.

Ištvermingiausia varžybose buvo Justė Palčiukaitė, stūmusi dvivietį vežimėlį, kuriame sėdėjo jos sūnus ir trim mėnesiais vyresnis broliukas, o nešynėje, pritvirtintoje prie krūtinės, kojytėmis tabalavo trečioji jos atžala. Netrukus finišą kirto ir merginos mama Sonata Paliukienė, kuri distanciją baigė ant rankų žindydama išalkusią vos dviejų savaičių dukrelę.

„Mes abi su mama turime po du panašaus amžiaus mažylius, bet kadangi Aušra dar labai maža, aš pasiėmiau visus vyrus Rapolą, Kajų ir Adą. Tokia mes jau šeima – kur tik galime, kur tik leidžia, ten ir dalyvaujame. Smagu, kad nors ir su trim vaikais, bet atbėgau ne paskutinė, ketvirta nuo galo“, – juokėsi gerai nusiteikusi J. Palčiukaitė.

Maratono direktorius Evaldas Martinka džiaugėsi pavykusia iniciatyva į tradicinio Vilniaus maratono renginius įtraukti ir šeimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją