Atraminis saugas Kučys, kuriam vasario 22-ąją sukaks 23 metai, ir 20-metis vidurio gynėjas Majus su "Saturn" išvyko į Turkiją. Prieš kelias dienas šioje šalyje Maskvos srities Ramenskojės komanda kontrolines rungtynes prieš Donecko "Metalurg" laimėjo 2:1. Kučys žaidė antrąjį kėlinį, o Majus dėl mikrotraumos šiose rungtynėse dalyvauti negalėjo.

Pernykštį sezoną Kučys bei Majus labai sėkmingai rungtyniavo ir "Ekrano" klube, ir šalies jaunimo rinktinėje. Į "Saturn" klubą, treniruojamą Olego Romancevo, yra atvykusių legionierių iš Brazilijos, Argentinos, Čekijos, Austrijos, Rumunijos. Praėjusį sezoną "Saturn-REN TV" (taip pernai vadinosi šis klubas) Rusijos čempionatą baigė septintoje vietoje. Šioje komandoje sezoną pradėjo Lietuvos rinktinės gynėjas Rolandas Džiaukštas, kuris vasarą buvo pakviestas į Maskvos "Torpedo-Metalurg".

Žinia, šį tarpsezonį "Ekrano" saugą Edgarą Česnauskį įsigijo Kijevo "Dinamo". Lietuvis, su kuriuo Ukrainos čempionų klubo vadovai pasirašė penkerių metų kontraktą, labai sėkmingai pasirodė per Maskvoje vykusį "Sandraugos" taurės turnyrą.

Pastaraisiais metais taip pat Panevėžio klube išugdyti Deividas Česnauskis (šį tarpsezonį iš Maskvos "Dinamo" perėjo į Maskvos "Lokomotiv"), Marius Stankevičius (Italijos "Brescia"), Dainius Gleveckas (Donecko "Šachtior"). Šalies vicečempionas "Ekranas" Palangoje pradėjo rengtis naujajam sezonui. Baigdami pirmąją treniruočių stovyklą panevėžiečiai Šilutėje 5:0 įveikė komandą "Šilutė", kuri tikisi šiemet dalyvauti šalies A lygos pirmenybėse. Vasario viduryje "Ekranas" dviem savaitėms vyks į Turkiją.