„AVON žygis prieš krūties vėžį su Živile Balčiūnaite“ siekė atkreipti visuomenės dėmesį į vis didėjantį sergančiųjų šia liga skaičių. Už renginio metu surinktus pinigus „Rožinio kaspino“ fondas VU Onkologijos institutui planuoja nupirkti modernų portatyvinį gama detektorių.

Pirmo, 10 km bėgimo startą paskelbęs premjeras Andrius Kubilius negailėjo gerų žodžių Ž. Balčiūnaitei: „Labai gerai, kad Živilė ėmėsi iniciatyvos atkreipti visuomenės dėmesį į labai rimtą problemą – krūties vėžį. Džiugu, kad garsūs sportininkai naudojasi savo vardu ir autoritetu labdaros tikslais. Norėtųsi, kad tokių akcijų būtų daugiau.“ Pats premjeras nesusigundė prisijungti prie maratono dalyvių: „Nebėgikas aš, tai ne mano sritis. Geriau dviračiu minčiau.“

Europos čempionės vardo bėgimą aplankė ir kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, kuris mielai bendravo ir fotografavosi su bėgimo dalyviais.

Bėgime šiemet išviso dalyvavo virš 400 dalyvių. Vyriausiajam – 78–eri, tuo tarpu jauniausią varžybų dalyvį, kuriam nėra nė metų, lenktynėse tėvelis stūmė vežimėlyje.

Daugiausia dėmesio sulaukė bėgimas „Aplenk Živilė Balčiūnaitę“. Maratonininkė į 4219,5 m. trasą išbėgo minute vėliau nei visi dalyviai, o finišo liniją kirto septinta. „Manau, kaip tinginiaujant visai neblogai. Neskubėjau, norėjau žmonėms padaryti šventę“, - šypsojosi sportininkė.

Ž. Balčiūnaitė džiaugėsi renginiu, bet pripažino, kad yra ką tobulinti. „Renginys vyko neblogai, žinoma, buvo nesklandumų. Tačiau stengėmės ir viską darėme iš širdies. Esu labai dėkinga visai komandai, rėmėjams ir padėjėjams, be kurių šios šventės nebūtų“, - sakė Ž. Balčiūnaitė.

Europos čempionės treneris Romas Sausaitis apie bėgimą atsiliepė kritiškai: „Niekada nevertinu visko tik gerai, visada yra ką taisyti. Nors visi dalyviai buvo supažindinti su trasa, tačiau atsirado pasiklydusių. Vis dėlto, manau, kad šių metų renginys geresnis nei pernai ir oro sąlygomis ir gausesniu dalyvių skaičiumi “.

Treneris apgailestavo, kad vaikų bėgime nesusirinko tiek dalyvių, kiek jų galėjo būti, mat mokslo metam vos prasidėjus mokytojams buvo sunku surinkti vaikus.

Dalyviai varžėsi 10 km bėgime, vaikų 900 m bėgime, 4219,5 m trasoje bėgikai bandė aplenkti Ž. Balčiūnaitę, o norintieji galėjo išbandyti šiaurietiško ėjimo rungtį.

4219,5 m. bėgime tarp moterų greičiausia buvo Gintarė Zenkevičiūtė (Švenčionys), antra finišavo Rasa Batulevičiūtė (Vilnius), trečia - Lina Batulevičiūtės (Vilnius). Vyrų grupėje tokį pat nuotolį greičiausiai nubėgo Simas Valantas (Panevėžys). Antras finišavo Alenksandras Bulyga (Grigiškės), trečias - Mindaugas Didikas (Grigiškės).

10 km bėgime moterų grupėje pirmas tris vietas pasidalijo Olga Krascova (Baltarusija), Diana Lobačevskė (Vilnius), Rasa Drazdauskaitė (Šiauliai). Vyrų grupėje greičiausias buvo Ilja Slavinskis (Baltarusija). Antrąją vietą užėmė Cosmas Kyeva (Kenija), trečiąją - Alekas Mutnikas (Baltarusija).