Regatos lyderis – Anglijai atstovaujantis laivas „Artemis Ocean Racing“ finišą pirmasis kirto rugpjūčio 30 d. 2 val. 32 min. (Lietuvos laiku) ir sumušė 2006 m. rekordą. Po 180 valandų nepertraukiamos kovos pagal perskaičiuotą laiką IRC sistemoje lietuviai su jachta „Ambersail“ nuo rekordininko atsiliko viena valanda.

Regatos organizatoriai – „Royal Ocean Racing Club“ (RORC) - interneto svetainėje skelbia, kad Lietuvos buriuotojai debiutavo ir pasirodė neįtikėtinai gerai, nors aplink Didžiąją Britaniją ir Airiją plaukė 10 metų senumo jachta, kuri 2008 m. įsigyta plaukimui aplink pasaulį Lietuvos tūkstantmečio proga.

„Buvo labai įdomu pamatuoti, ar mes su šiuo laivu esame konkurencingi. Tai klausimas, kuris mane patį kankino jau pakankamai senai. Reikia pripažinti, mūsų laivas morališkai jau šiek tiek senstelėjęs. Modernūs laivai gerokai lengvesni ir greitesni, tačiau pranašumą esant stipriam vėjui turime. Varžybos parodė, kad esame pakankamai konkurencingi ir galime lenktyniauti. Ir tai mums - labai gera žinia, nes tokių laivų (Volvo 60) lenktyniaujančių pasaulyje jau nėra labai daug. Šios varžybos, manau, dar ne vienerius metus išliks viršūnėje kaip vienas reikšmingiausių įvykių Lietuvos buriavimo istorijoje“, – sako „Ambersail“ įgulos kapitonas Simonas Steponavičius.

„Ambersail“ įgulą regatoje sudarė Ramūnas Bložė, Regimantas Buožius, Arūnas Burkšas, Artūras Dargis, Linas Ivanauskas, Paulius Jeršovas, Klaudio Kliučinskas, Jonas Krivickas, Regimantas Malakas, Gintautas Milevičius, Arvydas Paunksnis, Simonas Steponavičius, Raimondas Šiugždinis, Kajus Tamkvaitis, Rokas Vaičiūnas ir Dominykas Vizbaras.

„Iš tos skurdžios informacijos, kurią turėjome plaukdami, visą laiką ieškojome naujienų apie krepšinį ir kaip sekėsi lietuviams. Žinojome rezultatus ir kas vyksta, - telefonu iš Anglijos pasakojo „Ambersail“ kapitonas S. Steponavičius. - Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra sakė, kad niekada nebūtų pagalvojęs, kad buriavimas ir krepšinis – tokios panašios sporto šakos, todėl kad tiek buriavime, tiek krepšinyje vienas lauke - ne karys.

Labai norėtųsi palinkėti, kad krepšininkai, prisimindami šios vasaros plaukimą jachta „Ambersail“, išsaugotų komandinę dvasią ir būtų kaip vienas suspaustas kumštis, o ne atskiri pirštai.“

Nauji iššūkiai Lietuvos buriuotojų laukia Maltoje, kur spalio mėn. 23 d. „Ambersail“ startuos tarptautinėje regatoje „Rolex Middle Sea Race“.

Per 2010 m. sezoną Lietuvos buriuotojai su jachta „Ambersail“ sėkmingai dalyvavo trijose itin aukšto meistriškumo reikalaujančiose tarptautinėse regatose: „Pantaenius Rund Skagen“, „Eurocard Round Gotland Race“ bei regatoje „Sevenstar Round Britain&Ireland Race“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją