Be to, Genujos futbolininkai paskutinėmis rungtynių minutėmis jau turėjo pergalę savo kišenėje, kai pirmavo 3:0, bet 93-ą min. praleido įvartį.

„Sampdoria“ futbolininkai jau nuo susitikimo pradžios užgulė svečių vartus ir 8 rungtynių minutę Giampaolo Pazzini smūgiu galva išvedė savo ekipą į priekį.

Dar po penkių minučių tas pats G. Pazzini rezultatą padvigubino. Po puikaus M. Stankevičiaus perdavimo, italas nestodamas ore stipriu smūgiu nukreipė kamuolį į vartus.

Po šių įvarčių žaidimas aikštėje aprimo ir tik antrajame kėlinyje „Werder“ futbolininkai surengė keletą pavojingų aikštės šeimininkų vartų apgulčių, tačiau rezultatas po jų nekito.

Susitikimui artėjant prie pabaigos „Sampdoria“ ekipos puolėjas Antonio Cassano puikiu smūgiu pelnė trečią komandos įvartį. To italams pilnai užteko, jog patektų į kitą varžybų etapą, tačiau antrą pridėto laiko minutę „Sampdoria“ ekipos gynėjai prarado budrumą ir tolimas Markuso Rosenbergo smūgis pasiekė tikslą bei pakartojo pirmojo mačo rezultatą.

Komandoms teko žaisti pratęsimą, kurio metu „Werder“ pelnė lemiamą įvartį. 100-ąją minutę iš toli smūgiuotas Claudio Pizarro kamuolys atsidūrė „Sampdoria“ ekipos vartuose.

Kaip paaiškėjo vėliau, italai jau nebeturėjo pakankamai jėgų pakeisti rungtynių eigą ir pasitraukė iš tolimesnių UEFA Čempionų lygos etapų.

M. Stankevičius šiose rungtynėse žaidė be keitimų.

Į grupių etapą pateko ir Belgrado „Partizan“ (Serbija) futbolininkai, išvykoje po 11 metrų baudinių serijos bendru rezultatu 5:4 (1:0; 2:2; 2:2) įveikę Briuselio „Anderlecht“ ekipą (Belgija). Pirmasis susitikimas Serbijoje, kaip ir antradienį po pagrindinio laiko, buvo pasibaigęs taikiai – 2:2.

„Partizan“ po dviejų legionierius iš Brazilijos Cleo pelnytų įvarčių, 15 ir 53 minutėmis, pirmavo 2:0, tačiau aikštės šeimininkai rado jėgų ir 64 minutę Romelu Lukaku rezultatą sušvelnino, o po septynių minučių Guillaume'as Gillet ir išlygino.

Viskas sprendėsi 11 metrų baudinių serijoje, kurioje tikslesni buvo svečiai iš Serbijos. Jų du smūgius atrėmė „Anderlecht“ ekipos vartininkas, o net trys aikštės šeimininkų smūgiuoti kamuoliai skriejo greta vartų.

Daug kam netikėtai į grupių turnyrą įžengė ir „Braga“ (Portugalija) futbolininkai. Pirmajame susitikime savo aikštėje jie 1:0 įveikė „Sevilla“ (Ispanija) ekipą. Jei daug kas prognozavo, jog išvykoje išlaikyti šį rezultatą portugalams bus sudėtingai, tai viskas vyko atvirkščiai ir „Braga“ iškovojo pergalę rezultatu 4:3 (1:0) bei peržengė kvalifikacinį etapą.

Užtikrintai į grupių etapą pateko „Basel“ (Šveicarija) futbolininkai, atsakomosiose rungtynėse Tiraspolyje (Moldova) 3:0 (0:0) įveikę vietos „Šerif“ komandą. Pirmasis šių ekipų susitikimas, prieš savaitę, buvo pasibaigęs minimalia „Basel“ persvara 1:0.

Antradienio rungtynėse įvarčio teko laukti iki 74 minutės, kai pasižymėjo Marco Strelleris, o 80 minutę persvarą padidino Alexanderis Frei. Tas pats A. Frei baigiantis susitikimui pelnė dar vieną įvartį, 87 minutę.

Į grupių turnyrą pateko ir Tel Avivo „Hapoel“ (Izraelis) futbolininkai, savo aikštėje lygiosiomis 1:1 (0:1) baigę susitikimą su Zalcburgo „Red Bull“ (Austrija) ekipa. Pirmąjį susitikimą išvykoje, žydai buvo laimėję rezultatu 3:2.

Statistika (paryškinta komanda pateko į grupių varžybas)

Genujos „Sampdoria“ – Brėmeno „Werder“ 3:2 (pirmos rungtynės – 1:3)

„Sampdoria“: Giampaolo Pazzini (8 ir 13 min.), Antonio Cassano (85 min);

„Werder“: Markus Rosenberg (90+3 min.), Claudio Pizarro (100 min.).

„Sevilla“ – „Braga“ 3:4 (0:1)

„Sevilla“: Luis Fabiano (60 min.), Jesus Navas (84 min.), Frederick Kanoute (90+1 min);

„Braga“: Matheus (31 min.), Lima (58, 85, 90 min.).

Briuselio „Anderlecht“ – Belgrado „Partizan“ 2:2 (2:2, 11 metrų baudinių serija – 2:3)

„Anderlecht“: Romelu Lukaku (64 min.), Guillaume Gillet (71 min.);

„Partizan“: Cleo (15 ir 53 min.).

Tiraspolio „Šeriff“ – „Basel“ 0:3 (0:1)

„Basel“: Marco Streller (74 min.), Alexander Frei (80 ir 87 min.).

Tel Avivo „Hapoel“ – Zalcburgo „Red Bull“ 1:1 (3:2)

„Hapoel“: Eran Zahavi (90+2 min.)

„Red Bull“: Douglas Da Silva (42 min. į savo vartus).

Šaltinis
Futbolo portalo ivartis.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško ivartis.lt administracijos sutikimo neleidžiama.
Ivartis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją